Sherlock Holmes

Κείμενο: Πέτρος Καλογεράς

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) εξιχνιάζει κάθε υπόθεση που θα του δοθεί και όταν δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι, το μυαλό του συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα και ασχολείται με τα πιο απίθανα πράγματα. Οι αντίπαλοι του τον τρέμουν, περισσότερο διότι δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν. Μόνο μια γυναίκα μπόρεσε στο παρελθόν. Ο τωρινός αντίπαλος του είναι ο Λόρδος Blackwood (Mark Strong), ανάλογης ευφυΐας και πονηριάς, που θα καταφέρει να τον κάνει, έστω και στιγμιαία, να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός Dr. Watson (Jude Law) που εμπλέκεται και αυτός στην αντιπαλότητα με τον Λόρδο. Μαζί, με πολλά εμπόδια αλλά και συμμάχους στο δρόμο τους, θα προσπαθήσουν να λύσουν μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις της καριέρας τους...
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου όπως δημοσιεύτηκε στο CinemaNews.gr στις 14.01.2010

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Σέρλοκ Χόλμς».

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Rachel McAdams, Jude Law

 

CinemaNews.gr on Facebook

+ Βραβεία Oscar

+ Χρυσές Σφαίρες

+ Screen Actors Guild

+ Directors Guild

+ Writers Guild

+ Producers Guild

+ Independent Spirit Awards

+ Βραβεία BAFTA

+ Βραβεία CESAR

+ Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας

+ Ευρωπαικά Βραβεία EFA

+ Φεστιβάλ Καννών

+ Φεστιβάλ Βενετίας

+ Φεστιβάλ Βερολίνου

+ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

+ Φεστιβάλ Ρώμης

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.