CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» The Banshees Of Inisherin (2022)
» After Yang (2021)
» The Batman (2022)
» Ava (2020)
» The Gentlemen (2019)
» Dumbo (2019)
» Widows (2018)
» The Killing Of A Sacred Deer (2017)
» The Beguiled (2017)
» Fantastic Beasts And Where To Find Them (2016)
» Solace (2015)
» Miss Julie (2014)
» The Lobster (2015)
» Winter's Tale (2014)
» Saving Mr. Banks (2013)
» Epic (2013)
» Dead Man Down (2013)
» Seven Psychopaths (2012)
» Total Recall (2012)
» Fright Night (2011)
» Horrible Bosses (2011)
» London Boulevard (2010)
» The Way Back (2010)
» Ondine (2009)
» The Imaginarium Of Doctor Parnassus (2009)
» Pride And Glory (2008)
» In Bruges (2008)
» Cassandra's Dream (2007)
» Miami Vice (2006)
» Ask The Dust (2006)
» The New World (2006)
» Alexander (2004)
» A Home At The End Of The World (2004)
» InterMission (2003)
» S.W.A.T. (2003)
» Veronica Guerin (2003)
» Phone Booth (2002)
» Daredevil (2003)
» The Recruit (2003)
» Minority Report (2002)
» American Outlaws (2001)
» Harts War (2002)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Colin Farrell

Ο Colin James Farrell γεννήθηκε στην περιοχή Castleknock του Δουβλίνου στις 31 Μαρτίου 1976. Ο πατέρας του Colin, Eamon και ο θειος του, ήταν ποδοσφαιριστές και αγωνίζονταν για την Shamrock Rovers, η οποία τη δεκαετία του 60' ήταν η κορυφαία ομάδα της Ιρλανδίας. Ο Colin ήταν ο νεαρότερος από τα τέσσερα αδέλφια. Σήμερα ο αδελφός του διατηρεί σχολή καλών τεχνών στο Δουβλίνο ενώ οι δύο του αδερφές έχουν εμφανιστεί σε παραγωγές ταινιών του.

Ο πρώτος του μεγάλος ερωτάς ήταν η Marilyn Monroe αιτία μια μεγάλη αφίσα που είχε στολίσει η μικρότερη αδερφή του στο δωμάτιο τους. Ο Colin τότε παρακολουθούσε και μαθήματα χορού όμως η φιλοδοξία του ήταν να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στο ποδόσφαιρο. Οι γονείς του τον έστειλαν σε πολύ καλό και ακριβό ιδιωτικό σχολείο στο Castleknock College προκειμένου να τον βάλουν στο σωστό δρόμο. Όμως το διάβασμα συνέχιζε να είναι λιγότερο διασκεδαστικό από το κάπνισμα, το ποτό, και το κυνήγι κοριτσιών. Ήταν πολύ κακός μαθητής και άτακτο αγόρι. Πιάστηκε πολλές φορές να κλέβει τσιγάρα, να καπνίζει τσιγαριλίκια και αργότερα να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα.

Στα δεκαπέντε άρχισε της κοπάνες από σχολείο και έτσι τον διώξανε. Ελπίζοντας να ξεφύγει από τα προβλήματα του έφυγε για την Αυστραλία όμως και εκεί πέρασε δύσκολα. Συνελήφθη για φόνο που δεν είχε κάνει, απολύθηκε από την τράπεζα που εργαζόταν μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψη του αφού έκανε τετράωρα διαλείμματα. Αργότερα γνώρισε τον φωτογράφο Stuart Campbell ο οποίος τον σύστησε στον Tony Knight που ήταν υπεύθυνος υποκριτικής τέχνης του NIDA. Ο Knight του πρότεινε να πηγαίνει στο The Performance Place στο Sydney να περνάει το χρόνο του. Γρήγορα εθίστηκε στην ηθοποιία και σύντομα είχε κερδίσει το ρόλο του Steve Hart στο θεατρικό 'Kelly's Reign'.

Επιστρέφοντας στο Δουβλίνο έκανε διάφορες ταπεινές δουλειές όπως σερβιτόρος, μπογιατζής μέχρι που τον έπεισε ο αδερφός του να πάρει και αλλά μαθήματα υποκριτικής δίνοντας μάλιστα εκείνος τα πρώτα χρήματα για να γραφτεί στο National Performing Arts School και γρήγορα ανακάλυψε πως το μεγαλύτερα από τα πάθη του εκτός από το ποτό, τα τσιγάρα και τις γυναίκες ήταν... η υποκριτική. Το 1996 ο Colin γράφεται στο Gaiety School of Drama και εκεί έκανε το ντεμπούτο του με ένα μικρό ρόλο στη ταινία «The Disappearance Of Finbar» ενώ ακολούθησε άλλος ένας μικρός ρόλος στο «McPolin's Drinking Crude» (1997) του Owen McPolin. Στη συνέχεια πήρε μέρος στη τηλεοπτική μίνι σειρά 'Falling For A Dancer' (1998) και σε κάποια διαφημιστικά σποτ.

Από τον επόμενο χρόνο κατάφερε να μπει στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου, σε παραγωγές όπως οι 'Blood Brothers', 'Lady Windermere's Fan', 'Philadelphia', 'Hero I Come' και 'In A Little World Of Our Own'. Σε μια από αυτές τις παραστάσεις τον παρατήρησε ο Kevin Spacey και τον συνέστησε στους παραγωγούς της επόμενης ταινίας του με τίτλο «The War Zone» (1999). Παράλληλα έκανε στην τηλεόραση τις σειρές 'Love In The 21st Century' και 'David Copperfield'. Η δεκαετία έκλεισε με την συμμετοχή του στο «Ordinary Decent Criminal» (2000) δίπλα στον Kevin Spacey.

Είχε φτάσει πλέον η ώρα να μετακομίσει στο Λος Αντζελες για να πετύχει καλύτερες προτάσεις και να γνωρίσει ανθρώπους του χώρου που θα τον βοηθούσαν. Έτσι γρήγορα γνωρίστηκε με τους Elizabeth Shue, Ed Harris,Cuba Gooding,Tom Cruise, Nicole Kidman και Brad Pitt. Επιστρέφοντας στο Δουβλίνο εκλήθη στην οντισιόν για την ταινία του Joel Schumacher, «Tigerland» (2000) για την οποία ο Farrell διακρίθηκε ως Καλύτερος Ηθοποιός της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Βοστόνης. Ακολούθησαν ρόλοι στις ταινίες «American Outlaws» (2001), «Hart's War» (2002), «Minority Report» (2002) του Steven Spielberg η οποία σημείωσε ήταν τεραστία επιτυχία. To 2003 βρέθηκε σε αρκετές ταινίες με σημαντικότερη εισπρακτικά το «The Recruit» (2003) όπου συμπρωταγωνίστησε με το είδωλό του, τον Al Pacino. Παρότι τον τρόμαζε αρχικά η ιδέα να τον συναντήσει, τώρα δηλώνει πως τον βρίσκει τον "πιο ευγενικό άνθρωπο που έχω γνωρίσει".

Ακολούθησαν τα φιλμ «Daredevil» με τον Ben Affleck και «Phone Booth» του Schumacher (το οποίο προβλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στις αίθουσες εξ' αιτίας της αιφνιδιαστικής ομοιότητας του σεναρίου με πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Maryland την περίοδο της σχεδιαζόμενης πρεμιέρας). Το «Intermission» είχε ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον ενώ το «S.W.A.T.» βασίστηκε στη ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του 1976. Λίγο αργότερα είχε τον πρώτο ρόλο στην ανεξάρτητη παραγωγή «A Home At The End Of The World» και στο «Alexander» όπου υποδύθηκε τον Μακεδόνα στρατηλάτη σε μια επική παραγωγή του Oliver Stone.

Το 2005 έβαλε στη φιλμογραφια του άλλες δυο mainstream παραγωγές «Ask The Dust», «The New World» ενώ φέτος θα τον δούμε στη πολλά υποσχόμενη παραγωγή «Miami Vice» σε σκηνοθεσία Michael Mann. Στα επόμενα σχέδιά του βρίσκεται μια συνεργασία με τον Edwart Norton στη ταινία «Pride and Glory».

Αν και οι υποκριτικές δυνατότητες του Colin Farrell είναι τέτοιες που σημαντικοί δημιουργοί όπως οι Michael Mann, Oliver Stone, Terrence Malick και Steven Spielberg θέλουν να τον έχουν κοντά τους, εντούτοις η προσωπική του ζωή, απασχολεί τον τύπο περισσότερο από την κινηματογραφική του καριέρα. Κατά το παρελθόν υπήρξε ερωτοχτυπημένος με την Britney Spears, αλλά και με την εκρηκτική Demi Moor. Το 2001 ήταν παντρεμένος για έντεκα μόλις μήνες με την ηθοποιό και μοντέλο Amelia Warner ενώ το 2004 το μοντέλο Kim Bordenave έφερε στον κόσμο τον διάδοχό του που πήρε το δεύτερο όνομα του (James).

Όμως η τελευταία του σχέση με το μοντέλο Dessarae Bradford ήταν κάπως ταραχώδης, αφού εκείνη τον κατηγόρησε δυο φορές για παρενόχληση και ξυλοδαρμό, κατηγορίες τις οποίες ο Colin Farrell κατάφερε να ανατρέψει. Το περιοδικό Premiere τον κατέταξε στη λίστα των 100 πιο ισχυρών ανθρώπων. Το People τον κατέταξε στη λίστα των '50 Πιο Ωραίων Ανθρώπων' το 2003. Θεωρείται sex symbol και παρ' όλη την πέραση που έχει στις γυναίκες όλων των ηλικιών, παραμένει ένας απλός Ιρλανδός που θέλει να πίνει μπύρες με τους φίλους του, αντί να προσπαθεί να τελειοποιήσει το σώμα του στο γυμναστήριο, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ