OSCAR BAITS

Foxcatcher + Trailer

Σκηνοθεσία: Bennett Miller

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Αντζελες το 1984 δύο αδέλφια, ο Mark (Channing Tatum) και o Dave Schultz (Mark Ruffalo) κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην πάλη. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τη σκιά του αδελφού του ο Mark βρίσκει απρόσμενο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του εκκεντρικού εκατομμυριούχου John du Pont (Steve Carell), ο οποίος του προτείνει να μετακομίσει στην έπαυλή του για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ. Κάπως έτσι ο du Pont που σταδιακά βυθίζεται στην σχιζοφρένεια αυτοανακηρύσσεται "προπονητής" μιας ομάδας πρωταθλητών. Παράλληλα όμως η σχέση του με τον Mark προχωρά σε σκοτεινά μονοπάτια που καταλήγουν σε ένα σπιράλ καταστροφής.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Unbroken + Trailer

Σκηνοθεσία: Angelina Jolie

Η αληθινή πολυτάραχη ζωή του αμερικανού ολυμπιονίκη Louis Zamperini (Jack O'Connell), ο οποίος συμμετείχε ως δρομέας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, εντυπωσιάζοντας τον Χίτλερ που ζήτησε να τον γνωρίσει. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος βρήκε τον Zamperini στην αμερικάνικη πολεμική αεροπορία. Όταν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο υπηρετούσε καταρρίπτεται, εκείνος καταφέρνει να επιβιώσει για 47 μέρες σε μια σωσίβια λέμβο στη μέση του ωκεανού. Όταν πια ένα σκάφος τον εντοπίζει και όλα δείχνουν ότι η περιπέτειά του έχει τελειώσει, συνειδητοποιεί ότι οι "διασώστες" ανήκουν στους αντιπάλους και καταλήγει αιχμάλωτος σε ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

A Most Violent Year + Trailer

Σκηνοθεσία: J.C. Chandor

Στη Νέα Υόρκη του 1981, μια χρονιά που ο δείκτης εγκληματικότητας στην πόλη είχε χτυπήσει κόκκινο, ο μετανάστης Abel Morales (Oscar Isaac) αποφασισμένος να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο, αποφασίζει να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Σύντομα όμως συνειδητοποιεί ότι πρέπει να προστατέψει όχι μόνο την επιχείρησή του από το οργανωμένο έγκλημα και την διαφθορά στην αστυνομία αλλά και την οικογένειά του. Τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του (Jessica Chastain) καλούνται να περιφρουρήσουν όλα όσα τόσα χρόνια πάσχιζαν να χτίσουν.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Theory Of Everything + Trailer

Σκηνοθεσία: James Marsh

Ο νεαρός Stephen Hawking (Eddie Redmayne) βρίσκεται φοιτητής στο Cambridge, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Jane Wilde (Felicity Jones). Όταν σε ηλικία 21 ετών του ανακοινώνεται ότι πάσχει από τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα και καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Stephen Hawking αποφασίζει να παλέψει και τελικά να διαψεύσει τους γιατρούς που του έδιναν λίγο χρόνο ζωής. Και όπως όλοι ξέρουμε όχι μόνο επέζησε, αλλά κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσικός της γενιάς του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Inherent Vice + Trailer

Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Doc Sportello (Joaquin Phoenix) δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη μιας παλιάς του φιλενάδας, η οποία του ζητάει να διαλευκάνει την υπόθεση της απαγωγής του εκατομμυριούχου φίλου της (Eric Roberts). Στη υπόθεση εμπλέκεται και ένα ψηφιδωτό απίθανων χαρακτήρων: έμποροι ναρκωτικών, νταβατζήδες, τραγουδιστές της όπερας, πόρνες, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, τρόφιμοι ψυχιατρείων, βαποράκια και ο διαβόητος Golden Fang.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Imitation Game + Trailer

Σκηνοθεσία: Morten Tyldum

Ο Alan Turing (Bennedict Cumberbatch) ήταν μια μαθηματική ιδιοφυΐα που επιστρατεύτηκε από τις Συμμαχικές Δυνάμεις για να σπάσει τον κώδικα Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να κωδικοποιούν τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Δουλεύοντας κάτω από πλήρη μυστικότητα μαζί με μια μικρή ομάδα συνεργατών (Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong) ο Touring έδωσε μια ανελέητη μάχη με τον χρόνο μέχρι να τα καταφέρει. Η προσωπική του συμβολή αποσιωπήθηκε και έγινε γνωστή πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Αργότερα η ομοφυλοφιλία του, την οποία μέχρι τότε απέκρυπτε, τον έφερε στο στόχαστρο των διώξεων των αγγλικών αρχών εναντίον των ομοφυλοφίλων και έκανε ένα λαμπρό μυαλό να λυγίσει.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

American Sniper + Trailer

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Ο Chris Kyle (Bradley Cooper) είναι ο πιο αποτελεσματικός σκοπευτής στην ιστορία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Οι συμπολεμιστές του στο Ιράκ τον αποκαλούν "Θρύλο" καθώς η σκοπευτική του δεινότητα έχει σώσει την ζωή εκατοντάδων αμερικανών στρατιωτών. Η φήμη του όμως φτάνει και στο αντίπαλο στρατόπεδο όπου τον επικηρύσσουν και τον κάνουν στόχο για κάθε ιρακινό ελεύθερο σκοπευτή. Μετά από μια επιτυχημένη στρατιωτική θητεία επιστρέφει στην πατρίδα του όπου πρέπει να πετύχει μια εξίσου δύσκολη αποστολή: να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τη γυναίκα του (Sienna Miller) και τα παιδιά του και να αφήσει πίσω του τα φαντάσματα του πεδίου μάχης.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Birdman + Trailer

Σκηνοθεσία: Alejandro Gonzalez Inarritu

Ο Riggan Thomson (Michael Keaton) είναι ένας ηθοποιός o οποίος στο παρελθόν είχε διαπρέψει στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας τον σούπερ-ήρωα Birdman σε μια σειρά ταινιών που κυριάρχησαν στο box office. Αρκετά χρόνια μετά επιχειρεί να επανέλθει στην επικαιρότητα διασκευάζοντας, σκηνοθετώντας και παίζοντας σε ένα θεατρικό έργο στο οποίο έχει επενδύσει όλη την περιουσία του. Η άρτι αφιχθείσα από την κλινική αποτοξίνωσης κόρη του (Εmma Stone) εκτελεί χρέη βοηθού σκηνοθέτη, ενώ για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει προσλάβει την ανασφαλή Lesley (Naomi Watts) και τον εγωκεντρικό σταρ (Edward Norton) o οποίος συνεχώς του δημιουργεί προβλήματα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημά του είναι το γεγονός ότι μέσα στο κεφάλι του αρχίζει να ακούει τη φωνή του Birdman, ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Whiplash + Trailer

Σκηνοθεσία: Damien Chazelle

Ο Andrew είναι ένας ταλαντούχος νεαρός ντράμερ (Miles Teller), που έχει γίνει δεκτός στο σπουδαίο μουσικό κολλέγιο Shaffer. Γιός ενός μάλλον αποτυχημένου συγγραφέα, ο Andrew φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους μεγάλους τζαζίστες. Όπως όλοι οι σπουδαστές εκεί, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του καθηγητή Terence Fletcher (J.K. Simmons), για να κερδίσει μια θέση στην τζαζ μπάντα που διευθύνει. Όταν η ευκαιρία να μπει στην ομάδα του Fletcher θα δοθεί στον Andrew, θα δει από πρώτο χέρι τις σκληρές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ταλαντούχος καθηγητής για να πετύχει τους σκοπούς του...

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Big Eyes + Trailer

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Η αληθινή ιστορία του Walter Keane (Christoph Waltz), ενός από τους πιο επιτυχημένους ζωγράφους της δεκαετίας του 50. Σήμα κατατεθέν του και μόνιμο θέμα στους πίνακές του τα μικροκαμωμένα κορίτσια με τα τεράστια εκφραστικά μάτια. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται ραγδαία καθώς το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον ώθησε στην μαζική παραγωγή αντιτύπων των πινάκων του τα οποία τα διέθετε προς πώληση μέσα σε βιβλιοπωλεία, supermarket, ακόμα και βενζινάδικα. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι τα έργα δεν ήταν δικά του, αλλά της συζύγου του Margaret Keane (Amy Adams) η οποία αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον σύζυγό της και να διεκδικήσει την καλλιτεχνική καταξίωση που αυτός της είχε στερήσει.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Gambler + Trailer

Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt

Ο Jim Bennett (Mark Wahlberg) είναι ένας καθηγητής αγγλικής φιλολογίας που αποτελεί υπόδειγμα για τους μαθητές του και χαίρει εκτίμησης από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στην προσωπική του όμως ζωή τα πράγματα χωλαίνουν. Ο εθισμός του στον τζόγο του έχει επιφέρει τεράστια χρέη και προκειμένου να ξεχρεώσει, φτάνει στο σημείο να ζητήσει χρήματα από τη μητέρα του (Jessica Lange) αλλά και να πείσει έναν φοιτητή του να "στήσει" έναν αγώνα basket στον οποίο σκοπεύει να στοιχηματίσει. Καθώς όμως αδυνατεί να σταματήσει τον τζόγο και τα χρέη συσσωρεύονται, οι δανειστές του γίνονται όλο και πιο πιεστικοί.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ