ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Γιώργος Λάνθιμος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux, Ben Whishaw, John C. Reilly

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι μοναχικοί άνθρωποι συλλαμβάνονται από την Πολιτεία και μεταφέρονται σε ένα Ξενοδοχείο. Εκεί υποχρεώνονται να βρουν ταίρι μέσα σε 45 ημέρες και αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενάντια στους κανόνες, ένας Ανδρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο και καταφεύγει στο Δάσος, όπου ζουν οι Μοναχικοί, και εκεί ερωτεύεται.

Ο Γιώργος Λάνθιμος με το «The Lobster», την πρώτη του αγγλόφωνη κινηματογραφική δουλειά, μας παραδίδει την αντισυμβατική ιστορία αγάπης που είχε υποσχεθεί μετά τον «Κυνόδοντα» και τις «Αλπεις». Γυρισμένο στην Ιρλανδία, το παράξενα όμορφο ρομαντικό δράμα επιστημονικής φαντασίας του Λάνθιμου βραβεύτηκε (ως σχέδιο) στο 42ο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, Olivia Colman, L?a Seydoux και John C. Reilly.

— Μαρίνα Καπουκρανίδου

ΣΥΝ: Έχοντας συγκεντρώσει καστ το οποίο μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα το deadpan χιούμορ των σεναρίων του Φιλίππου - το οποίο υποψιαζόμαστε πως λειτουργεί αποτελεσματικότερα στην αγγλική, από ότι στην ελληνική γλώσσα - ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με έναν από τους πιο πολυαναμενόμενους καλλιτεχνικούς τίτλους της χρονιάς.

ΠΛΗΝ: Στον «Κυνόδοντα» κατηγορήθηκε για αντιγραφή ταινίας του Arturo Ripstein, στις «Αλπεις» για αντιγραφή βιβλίου του Τζαμιώτη και τώρα οι καμπάνες χτυπούν εκ νέου για τον Γιώργο Λάνθιμο, καθώς ένας κεφαλλονίτης εστιάτορας τον κατηγορεί για λογοκλοπή. "Τον Ιούλιο του '12", δηλώνει συντετριμμένος ο επτανήσιος επιχειρηματίας, "ο κύριος Λάνθιμος είχε έρθει στο φημισμένο εστιατόριο μου "Η Ωραία της Επτανήσου" στο μαγευτικό Φισκάρδο για να απολαύσει ένα γεύμα αδιανόητης γαστρονομικής υπεροχής. Σήμερα διαβάζω ότι αυτός ο κατά τα άλλα ευυπόληπτος θεατρίνος τιτλοφορεί τη νέα του ταινία «Lobster». Σας προκαλώ να πάρετε στα χέρια σας το πληθωρικό μενού του εστιατορίου μου και θα δείτε ξεκάθαρα ότι στην τέταρτη σελίδα στην προτελευταία σειρά γράφει "Lobster - 119€". Νομίζω πως οι ομοιότητες είναι εμφανείς", προσθέτει και καταλήγει "τώρα τον λόγο έχουν τα δικαστήρια."

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: