ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Roger Donaldson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Pierce Brosnan, Luke Bracey, Olga Kurylenko, Bill Smitrovich, Amila Terzimehic

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Κωδικό όνομα "November Man". Έτσι ήταν γνωστός για χρόνια ο πράκτορας της CIA Peter Devereaux (Pierce Brosnan) μέχρι που πήρε "σύνταξη" και αποσύρθηκε αθόρυβα σε κάποιο ελβετικό θέρετρο. Πείθεται όμως να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να προστατέψει την Alice Fournier (Olga Kurylenko), μια πολύτιμη μάρτυρα μιας βαθειάς συνομωσίας. Μόνο που η Alice είναι ήδη στο στόχαστρο του David Mason (Luke Bracey), του νεαρού πράκτορα που ξεκίνησε ως προστατευόμενος του Devereaux. Κάποιοι "από μέσα" θέλουν να κλείσουν το στόμα στην Alice για να συγκαλύψουν την υπόθεση, μόνο που ο Devereaux έχει πλέον άλλη άποψη.

Κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "There Are No Spies" του Bill Granger (αν και πρόκειται για το έβδομο της σειράς με βιβλίων με ήρωα τον "November Man") σε σενάριο των Michael Finch και Karl Gajdusek. Ο σκηνοθέτης Roger Donaldson και ο πρώην 007 Pierce Brosnan ξανασυνεργάζονται 15 χρόνια μετά το εκρηκτικό «Dante's Peak».

— Θανάσης Γεντίμης

ΣΥΝ: Ελάχιστα κείμενα θα δεις να αναφέρονται στον Roger Donaldson κι ας πρόκειται για έναν πάντα αξιόπιστο τεχνίτη, που υπηρετεί με πάθος το σινεμά είδους κι έχει στην φιλμογραφία του και μερικά διαμαντάκια, όπως το «No Way Out» και το «Thirteen Days».

ΠΛΗΝ: Οι δύο από τις τρεις τελευταίες ταινίες του Donaldson βγήκαν απευθείας σε DVD, κίνδυνο που διατρέχει και η παρούσα.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: