ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Dan Gilroy

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Jake Gyllenhaal, Bill Paxton, Rene Russo, Anne McDaniels, Ann Cusack

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο φτωχοδιάβολος Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον "υπόγειο" και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Los Angeles. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Nina (Rene Russo), μία βετεράνο στο "άθλημα" τηλεοπτική παραγωγό, η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς "καυτές" ειδήσεις και παλεύοντας με το χρόνο για να φτάσει πρώτος στο σημείο, πριν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα, ο Lou μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα πριν τους ανταγωνιστές του.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον πολύπειρο σεναριογράφο Dan Gilroy («The Bourne Legacy») που μας δίνει μια ματιά στην άγρια νύχτα του Los Angeles, προσφέροντας στον Jake Gyllenhaal την ευκαιρία για από τις πιο δυνατές του ερμηνείες.

— Θανάσης Γεντίμης

ΣΥΝ: Ο Tony Gilroy δραστηριοποιείται σε ένα ενήλικο σινεμά που γυρίζουν όλο και λιγότερο τα μεγάλα στούντιο - και για αυτό τις όποιες σχετικές απόπειρες τις αγκαλιάζουμε με θέρμη. Ο αδερφός του Dan παίρνει το βάπτισμα του πυρός με μια ταινία που κινείται στο μήκος κύματος κι αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα κοντράρουν με αξιώσεις τους αδερφούς McDonagh για τον τίτλο του πιο συναρπαστικών αδερφιών - σκηνοθετών που δεν λέγονται Coen. Έχει και την βοήθεια του φορμαρισμένου Jake Gyllenhaal.

ΠΛΗΝ: Το σενάριο του δικαίως ξεχασμένου «Two For The Money» δεν είναι κάτι που χαίρεσαι να έχεις στο βιογραφικό σου.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: