ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Alejandro Gonzalez Inarritu

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Michael Keaton, Emma Stone, Kenny Chin, Jamahl Garrison-Lowe, Zach Galifianakis

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Riggan Thomson (Michael Keaton) είναι ένας ηθοποιός o οποίος στο παρελθόν είχε διαπρέψει στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας τον σούπερ-ήρωα Birdman σε μια σειρά ταινιών που κυριάρχησαν στο box office. Αρκετά χρόνια μετά επιχειρεί να επανέλθει στην επικαιρότητα διασκευάζοντας, σκηνοθετώντας και παίζοντας σε ένα θεατρικό έργο στο οποίο έχει επενδύσει όλη την περιουσία του. Η άρτι αφιχθείσα από την κλινική αποτοξίνωσης κόρη του (Εmma Stone) εκτελεί χρέη βοηθού σκηνοθέτη, ενώ για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει προσλάβει την ανασφαλή Lesley (Naomi Watts) και τον εγωκεντρικό σταρ (Edward Norton) o οποίος συνεχώς του δημιουργεί προβλήματα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημά του είναι το γεγονός ότι μέσα στο κεφάλι του αρχίζει να ακούει τη φωνή του Birdman, ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις.

Η μαύρη κωμωδία του Alejandro Gonzalez Inarritu («Babel», «21 Grams», «Biutiful») έρχεται με μεγάλη φόρα από την Βενετία, με διθυραμβικές κριτικές για τους Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone και την "δική μας" Εύα Παραδείση σε ένα cameo που θα συζητηθεί (τουλάχιστον από εμάς στο CinemaΝews.gr).

— Μανώλης Δούνιας

ΣΥΝ: Το βραβείο του πιο τριπαρισμένου trailer της χρονιάς απονέμεται το δίχως άλλο στον «Birdman» του Ιnarritu. Ο οποίος Inarritu δίνει, επιτέλους, έναν ρόλο αξιώσεων στον Michael Keaton.

ΠΛΗΝ: Από την άλλη οι αμήχανες εμφανίσεις του Michael Keaton στο «Need for Speed» και, ειδικά, στο «Robocop» προκαλούν μια σχετική ανησυχία για την επιτυχία ενός εγχειρήματος που στηρίζεται πάνω του.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: