Το CinemaNews.gr σας παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά το καθιερωμένο αφιέρωμα για τις ταινίες της σεζόν που μόλις ξεκίνησε! Κάποτε από λάθος αντί για 100 ταινίες παρουσιάσαμε 101. Και επειδή αυτός ο αριθμός αποδεικνύεται κάθε χρονιά ιδιαίτερα γουρλίδικος, 101 είναι και οι ταινίες του φετινού αφιερώματος!

Και στο φετινό μας αφιέρωμα θα βρείτε τα trailer για τις περισσότερες από από τις ταινίες.

Σταθερός στο πόστο του, ο Γιάννης Βασιλείου ξεδίπλωσε και πάλι όλα του τα ταλέντα για να μπορέσει να εντοπίσει τα θετικά και αρνητικά για τις ταινίες που θα δούμε τη σεζόν 2012-2013. Ρόλο ξεναγού στις ταινίες ανέλαβαν ο Πέτρος Καλογεράς, η Μαριτίνα Παπαμήτρου, η Εύα Παραδείση και ο Θανάσης Γεντίμης που φρόντισαν για τις περιγραφές των ταινιών. Καλή ανάγνωση και καλές προβολές!

Και μόνο τo 1/2 των καλών ταινιών που είδαμε την προηγούμενη σεζόν, να μας προσφέρει ετούτη, θα είμαστε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσε να γίνει από το έπος «The Dark Knight Rises», που κλείνει με έναν αφοπλιστικά συγκινητικό τρόπο μια σημαντική τριλογία. Υπερπαραγωγές όπως το «The Hobbit: An Unexpected Journey» του Peter Jackson, το «Oblivion» και το «After Earth» καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, που έχει ανέβει κατακόρυφα μετά το φιλμ του Christopher Nolan (που μάλλον δεν θα αποτελέσει σοβαρό διεκδικητή των βραβείων Oscar). Εκεί θα κονταροχτυπηθούν πολυαναμενόμενα φιλμ, όπως το «Lincoln» του Steven Spielberg, το «The Master» του Paul Thomas Anderson και το «Argo» του Ben Affleck.

Για εκείνους στους οποίους η Οσκαρική σοδειά κάθεται κάπως βαριά στο στομάχι, υπάρχει σωρεία επιλογών με κωμωδίες, όπως το «The Campaign» με τους Will Ferrell και Zach Galifianakis, το «The Hangover III» και το «Seven Psychopaths», από τον δαιμόνιο Neil MacDonagh («In Bruges») και (καλώς εχόντων των πραγμάτων) κοψοχολιαστικά φιλμ τρόμου όπως το «Sinister», το «The Warren Files» και το «Paranormal Activity 4».

Για τις ευαίσθητες ψυχές το μενού περιλαμβάνει καινούργιο Woody Allen με τη σπονδυλωτή ρομαντζάδα «To Rome With Love», το τέλος ενός χρυσοφόρου franchise με το «The Twilight Saga:Breaking Dawn part 2» και την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τον βαρύγδουπο τίτλο «Αν…».

Η φετινή σεζόν σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή μπροστά από τις κάμερες δύο θρύλων της μεγάλης οθόνης, του Clint Eastwood στο «Trouble with the Curve» και του Robert Redford στο «The Company you Keep», ενώ με νέες ταινίες χτυπούν σπουδαίοι auteur, όπως ο Michael Haneke («Amour») και o Terrence Malick («To The Wonder») αλλά και φερέλπιδες νέοι δημιουργοί, όπως ο Nicolas Winding Refn («Only God Forgives») και ο Andrew Dominik («Killing Them Softly»).

Τέλος για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά η Pixar χτυπά εις διπλούν με το «Brave» και το «Monsters University», ο Tim Burton επιστρέφει στο χώρο του stop-motion animation με το «Frankenweenie» και οι Αστερίξ και Οβελίξ ξαναχτυπούν με το «Asterix and Obelix: God Save Britannia».

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.