Le Havre

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Aki Kaurism?ki

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Andre Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Elina Salo, Evelyne Didi

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Μποέμ εκ Παρισίων που έχει εγκατασταθεί στη Χάβρη και δουλεύει σαν λούστρος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν παίρνει υπό την προστασία του έναν νεαρό λαθρομετανάστη. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει απασχολήσει και με το παραπάνω το ευρωπαϊκό σινεμά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο Aki Kaurismaki υπόσχεται μια χιουμοριστική κι ανθρώπινη ματιά, που κάνει το φιλμ να ξεχωρίζει από ανάλογα του είδους

ΣΥΝ:
Σύσσωμη η Κριτική δήλωσε ενθουσιασμένη από την προβολή του φιλμ στις Κάννες. Πολλοί δε, θεώρησαν ένα μικρό σκάνδαλο το γεγονός ότι ο Φοίνικας πήγε στα χέρια του Malick αντί για εκείνα του Kaurismaki

ΠΛΗΝ:
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ιδιαίτερο χιούμορ του Φινλανδού δημιουργού δεν έχει βρει μεγάλη απήχηση στην ελληνική σινεφίλ κοινότητα.

Trailer - Le Havre

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.