Green Lantern

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Martin Cambell

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Ryan Raynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Σε αντίθεση με την Marvel που τα τελευταία χρόνια το έχει βάλει σκοπό να μεταφέρει όλους τους υπερήρωες της στο πανί, η DC κινείται συντηρητικά στο παιχνίδι. Μετά τον Batman και τον Superman το χάος. Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης λοιπόν και σε συνεργασία όπως πάντα με το studio της Warner συγκέντρωσαν περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια για την κινηματογραφική μεταφορά του υπεργαλαξιακού φρουρού που ακούει στο όνομα 'Πράσινος Φανός'. Μεγάλο και ριψοκίνδυνο άνοιγμα για έναν ήρωα με κατά πολύ μικρότερο fanbase σε σχέση με τη διάσημη διανδρία υπερηρώων που έκαναν την DC πρώτο όνομα, ωστόσο στα χαρτιά το φιλμ συνδύαζε δύο κινηματογραφικά trends της εποχής: το comic και την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται σε άγνωστο πλανήτη. Στην πράξη όμως οι εισπράξεις ήταν χαμηλές για ένα τόσο πολυδάπανο project. Όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε καιρό να δούμε τις περιπέτειες του Flash και της Wonder Woman στη μεγάλη οθόνη - για τον Aquaman ούτε λόγος.

ΣΥΝ:
Ο ψηφιακός πλανήτης Oa δείχνει εντυπωσιακός, ενώ το τετράλεπτο trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες ανέτρεψε την αρνητική εικόνα του teaser.

ΠΛΗΝ:
Οι κριτικές που έρχονται από το εξωτερικό είναι αποκαρδιωτικές, ενώ το decline στο αμερικανικό box-office από σαββατοκύριακο σε σαββατοκύριακο μαρτυρά ότι δεν άρεσε ιδιαίτερα ούτε στο κοινό.

Trailer - Green Lantern

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.