Είδαμε: The Lesson των Kristina Grozeva και Petar Valchanov

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Μαρίνα Καπουκρανίδου | 05.11.2014

Χάος ξημερώνει στη ζωή της Nade (Margita Gosheva), μιας σοβαρής, σχεδόν βλοσυρής δασκάλας αγγλικών. Όταν ένας μαθητής της τάξης της κλέβει το χαρτζιλίκι μιας συμμαθήτριάς του, η Nade προσπαθεί να επιλύσει την κατάσταση, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να δώσει στα παιδιά ένα μάθημα για το σωστό και το δίκαιο. Στο σπίτι την περιμένουν η μικρή της κόρη με τον άντρα της, ένας μέθυσος στον οποίο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βασιστεί.

Όταν αποκαλύπτεται ότι ο άντρας της αντί να πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα, αγόρασε ένα κιβώτιο ταχυτήτων για ένα τροχόσπιτο ερείπιο το οποίο προσπαθεί να επισκευάσει για να το πουλήσουν, η τράπεζα τους ανακοινώνει πως θα βγάλει το σπίτι τους σε δημοπρασία, αν μέσα σε τρεις μέρες δεν καλυφθούν οι χρωστούμενες δόσεις. Η Nade απελπισμένη θα κάνει τα πάντα για σώσει το σπίτι της και να προστατέψει την οικογένειά της, αποκλίνοντας από τον χαρακτήρα της και από το τι της υπαγορεύει η συνείδησή της. Κάθε φορά όμως που πάει να φτιάξει κάτι, καταρρέει κάτι άλλο και η απελπισία την οδηγεί να προχωρήσει σε δραστικές ενέργειες.

Παρακολουθούμε μια ηρωίδα που δεν υποχωρεί μπροστά σε τίποτε, πιο σκληρόπετση απ' όσο πιστεύαμε - και μάλλον απ΄ όσο πίστεψε και ποτέ η ίδια για τον εαυτό της. Η άλλοτε άτεγκτη Nade προσαρμόζεται σε μια σειρά από μικρές τραγωδίες και ανακαλύπτει ότι τα όρια της εντιμότητας είναι ιδιαίτερα ελαστικά, καθώς προσπαθεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αντεπεξέλθει σε μια αλληλουχία σκληρών, ανατρεπτικών προκλήσεων που της σερβίρονται αμείλικτα η μία μετά την άλλη.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το «The Lesson» είναι μια αληθοφανής ταινία, που μας αφηγείται μια ιστορία με καταστάσεις τραβηγμένες μεν, πιστευτές δε, ενώ μέσα στο δράμα προσφέρει πολλές στιγμές απολαυστικού χιούμορ. Η απουσία μουσικής ένδυσης του φιλμ συνεισέφερε στην ένταση καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής. Το κοινό του 55ου ΦΚΘ το χειροκρότησε θερμά.

07.11.2014 | Ρεπορτάζ: Τα Βραβεία Του 55ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

07.11.2014 | Ρεπορτάζ: Απονεμήθηκαν Τα Βραβεία Της Αγοράς

07.11.2014 | Είδαμε: She's Lost Control της Anja Marquardt

07.11.2014 | Ρεπορτάζ: Συνέντευξη Τύπου Για Τα Βραβεία Lux

06.11.2014 | Είδαμε: All Yours του David Lambert

06.11.2014 | Ρεπορτάζ: Συνέντευξη Τύπου Hanna Schygulla

06.11.2014 | Είδαμε: Next To Her του Asaf Korman

05.11.2014 | Είδαμε: The Lesson των Kristina Grozeva και Petar Valchanov

Όλο το Newsfeed εδώ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης γράφουν η Μαρίνα Καπουκρανίδου και ο Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2014 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.