Το Χρώμα Του Χαμαιλέοντα


 


    
 

Πρωτότυπος Τίτλος:
The Color Of The Chameleon

Τμήμα του Φεστιβάλ:
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Σκηνοθεσία: Εμίλ Χρίστοφ
Χώρα: Βουλγαρία
Διάρκεια: 114 λεπτά

Υπόθεση:
Ο Μπάτκο, ένας ευφυής, γοητευτικός νεαρός, προσλαμβάνεται από τη μυστική αστυνομία στην κομμουνιστική Βουλγαρία ως πληροφοριοδότης. Εξαιτίας ενός λάθους απολύεται, αλλά, πεπεισμένος πως έχει ταλέντο στην κατασκοπία, σκαρφίζεται ένα πονηρό σχέδιο: παραπλανεί μια ομάδα νέων και οργισμένων διανοούμενων και δημιουργεί το δικό του εναλλακτικό δίκτυο κατασκόπων, το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιήσει για να αναστατώσει το νέο καθεστώς. Στο μεταξύ, ερωτεύεται ένα πανέμορφο κορίτσι που ονειρεύεται να αυτομολήσει. Δεν είναι μόνο ο παραλογισμός του απολυταρχισμού που μπαίνει εδώ στο μικροσκόπιο, αλλά και η ανθρώπινη τάση προς την ηδονοβλεψία και την κακεντρέχεια, καθώς και η ροπή των επαναστατών να μεταμορφώνονται σε καλοζωισμένους δυνάστες μόλις πάρουν την εξουσία. Το Xρώμα του χαμαιλέοντα, που αντλεί μεγάλο μέρος της γοητείας του από τη μαγνητική ερμηνεία του Ρούσεν Βιντίνλιεφ, είναι μια πνευματώδης, μαύρη (κατάμαυρη) κωμωδία, μεταμφιεσμένη σε κατασκοπικό θρίλερ και ελαφρώς πασπαλισμένη με την τρυφερότητα του έρωτα - αστειεύεται με πολύ σοβαρά πράγματα και παίρνει τα αστεία της πολύ σοβαρά.

Όλες οι Προβολές του Τμήματος:
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Πότε & Που Παίζεται

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 | ΟΛΥΜΠΙΟΝ | 15.30

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 | ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ - ΛΙΜΑΝΙ | 20.30

12.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (2)

12.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης για το 53ο Φεστιβάλ με Απρόοπτα

10.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τα Βραβεία Του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

10.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (1)

10.11.2012 | Είδαμε: Συγχαρητήρια Στους Αισιόδοξους της Κωνσταντίνας Βούλγαρη

10.11.2012 | Είδαμε: Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη

10.11.2012 | Είδαμε: The Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και Higita του The Boy

09.11.2012 | Είδαμε: Papadopoulos And Sons του Μάρκου Μάρκου

Διαβάστε 26 Ρεπορτάζ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης γράφουν οι Αμαλία Κουλακιώτη, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Πέτρος Καλογεράς, Θανάσης Γεντίμης και Νεκτάριος Σάκκας.


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.