Ουΐσκι Με Βότκα


 


    
 

Πρωτότυπος Τίτλος:
Whisky With Vodka

Τμήμα του Φεστιβάλ:
Αφιέρωμα: Αντρέας Ντρέζεν

Σκηνοθεσία: Αντρέας Ντρέζεν
Χώρα: Γερμανία
Διάρκεια: 104 λεπτά

Υπόθεση:
Ο Ότο Κούλμπεργκ, ηθοποιός με 30άχρονη θητεία στο σινεμά, είναι άντρας που οι γυναίκες αγαπούν και οι άντρες συμπαθούν. Μια στο τόσο, πίνει ένα ποτηράκι παραπάνω. Μια ταινία του ναυάγησε εξαιτίας αυτού, ενώ η ταινία που γυρίζει τώρα -για μια σχέση ανάμεσα σε τρεις ανθρώπους με καλή αρχή και κακό τέλος- κινδυνεύει να έχει την ίδια κατάληξη. Ένας δεύτερος ηθοποιός προσλαμβάνεται για να αντικαταστήσει τον Ότο σε περίπτωση που αρχίσει πάλι τις καταχρήσεις. Ο Τέλεκ, ο σκηνοθέτης, επιλέγει τον Αρνο Ρούνγκε, έναν σχετικά άγνωστο και νεότερο θεατρικό ηθοποιό. Κάθε σκηνή γυρίζεται δύο φορές, πρώτα με τον Ότο και μετά με τον Αρνο. Αυτό οδηγεί σε μια σοβαρή, αλλά και αστεία αντιπαράθεση μεταξύ τους. Ο Ότο ξανασυναντά την παλιά του αγάπη, την Μπετίνα, που παίζει μαζί του στην ταινία, ενώ είναι και η σύζυγος του σκηνοθέτη. Συνειδητοποιεί πως πάει πια καιρός που την έχει χάσει, και ξεκινά να φλερτάρει την πρωτάρα Χάικε, όχι όμως χωρίς κάποιο σκεπτικισμό. Δεν είναι το ότι ο ίδιος έχει γεράσει, αλλά το ότι αυτή είναι τόσο νέα. Στην πορεία, ο Ότο θα μεθύσει με τον αντίπαλό του Αρνο, που θα γίνει "σκνίπα". Ο Ότο έχει βρεθεί να υποδύεται ρόλους σε πολλές διαφορετικές ζωές. Το φως μιας νηφάλιας μέρας τον βρίσκει στον δικό του κόσμο - είναι μόνος και δεν τον έχει ανάγκη κανείς. Το μόνο που του έχει απομένει είναι το προσωπείο στο οποίο πιστεύει ακόμα το κοινό του.

Όλες οι Προβολές του Τμήματος:
Αφιέρωμα: Αντρέας Ντρέζεν

Πότε & Που Παίζεται

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 | ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ - ΛΙΜΑΝΙ | 13.00

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 | ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ | 22.00

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 | ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ | 19.30

12.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (2)

12.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης για το 53ο Φεστιβάλ με Απρόοπτα

10.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τα Βραβεία Του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

10.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (1)

10.11.2012 | Είδαμε: Συγχαρητήρια Στους Αισιόδοξους της Κωνσταντίνας Βούλγαρη

10.11.2012 | Είδαμε: Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη

10.11.2012 | Είδαμε: The Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και Higita του The Boy

09.11.2012 | Είδαμε: Papadopoulos And Sons του Μάρκου Μάρκου

Διαβάστε 26 Ρεπορτάζ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης γράφουν οι Αμαλία Κουλακιώτη, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Πέτρος Καλογεράς, Θανάσης Γεντίμης και Νεκτάριος Σάκκας.


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.