Αγάπη


 


    
 

Πρωτότυπος Τίτλος:
Loving

Τμήμα του Φεστιβάλ:
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Σκηνοθεσία: Σλάβομιρ Φαμπίτσκι
Χώρα: Πολωνία
Διάρκεια: 105 λεπτά

Υπόθεση:
Ο Φαμπρίτσκι καταγράφει όσα επιμελώς κρύβονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, με πρωταγωνιστές τη Μαρία και τον Τόμεκ, ένα σύγχρονο ζευγάρι που φαινομενικά βιώνει μια ιδανική κατάσταση. Η επαγγελματική τους επιτυχία θα συμπληρωθεί πολύ σύντομα και από την προσωπική, με την αναμονή της άφιξης του πρώτου τους παιδιού. Ωστόσο, μια πράξη ασύλληπτης βίας (ο βιασμός της εγκυμονούσας ηρωίδας απ' τον δήμαρχο της πόλης - προϊστάμενο της Μαρίας και παράφορα ερωτευμένο μαζί της) διαρρηγνύει τον οικογενειακό ιστό. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ένα ακραίο περιστατικό ως αφορμή για να ψηλαφήσει τον πυρήνα του γάμου και της συμβίωσης κάτω από οριακές συνθήκες. Σ' αυτή την οδυνηρή διαδρομή, οι ήρωές του παραμένουν πολυδιάστατοι, αρνούμενοι να υποκύψουν σε κλισέ και στερεότυπα. Η Αγάπη αποτελεί μια ρεαλιστική σπουδή της έκφρασης της αγάπης και των παραμέτρων της: του φόβου, της ζήλιας, της συγχώρεσης, της άνευ όρων παράδοσης. Κάθε στάδιο διασπά και ταυτόχρονα βαθαίνει τα συναισθήματα των χαρακτήρων - μια αντίφαση που λειτουργεί θεραπευτικά για τους ήρωες, αλλά και τους θεατές.

Όλες οι Προβολές του Τμήματος:
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Πότε & Που Παίζεται

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 | ΟΛΥΜΠΙΟΝ | 15.45

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 | ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ - ΛΙΜΑΝΙ | 20.15

12.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (2)

12.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης για το 53ο Φεστιβάλ με Απρόοπτα

10.11.2012 | Ρεπορτάζ: Τα Βραβεία Του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

10.11.2012 | Είδαμε: Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (1)

10.11.2012 | Είδαμε: Συγχαρητήρια Στους Αισιόδοξους της Κωνσταντίνας Βούλγαρη

10.11.2012 | Είδαμε: Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη

10.11.2012 | Είδαμε: The Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και Higita του The Boy

09.11.2012 | Είδαμε: Papadopoulos And Sons του Μάρκου Μάρκου

Διαβάστε 26 Ρεπορτάζ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης γράφουν οι Αμαλία Κουλακιώτη, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Πέτρος Καλογεράς, Θανάσης Γεντίμης και Νεκτάριος Σάκκας.


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.