Τσιγγάνος


 


    
 

Πρωτότυπος Τίτλος:
Gypsy+ Τμήμα του Φεστιβάλ:
Ανοιχτοί Ορίζοντες

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ
Χώρα: Σλοβακία - Τσεχία
Διάρκεια: 107 λεπτά

Υπόθεση:
Για τον 14χρονο τσιγγάνο Ανταμ, το φτωχό χωριό του έχει μόνο δύο χαρές: το μποξ και τη συνομήλικη φίλη του, Γιούλκα. Μετά τον βίαιο θάνατο του πατέρα του, το αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο σκληρή όψη της ζωής: η μητέρα του ξαναπαντρεύεται κι ο πατριός του απαιτεί από τον Ανταμ υπακοή χωρίς να προσπαθήσει να κερδίσει το σεβασμό του. Σιγά σιγά, τα σημεία αναφοράς του αγοριού χάνονται, κι αν δεν τον είχε επισκεφτεί ο νεκρός πατέρας του, ο Ανταμ δεν θα ήξερε ποιο δρόμο να διαλέξει. Η απειρία της νιότης, η μοναξιά και η παρορμητικότητα δεν τον αφήνουν να δράσει με γνώμονα τη λογική για ν' αντιμετωπίσει τα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο του, και καμιά φορά καταλήγει να εξοργίζει αυτούς που του παραστέκονται. Τελικά, ο Ανταμ θα βρεθεί σε μια κατάσταση από την οποία υπάρχει μόνο μία διέξοδος.

Όλες οι Ταινίες του Τμήματος: Ανοιχτοί Ορίζοντες

Πότε & Που Παίζεται

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 | ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ | 19.30

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 | ΤΟΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ - ΛΙΜΑΝΙ | 15.00

(14.11.2011) Είδαμε: «This Must Be The Place» του Paolo Sorrentino

(14.11.2011) Είδαμε: «Le Vendeur» του Sebastien Pilote

(13.11.2011) Ρεπορτάζ: Όλα τα Βραβεία του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

(12.11.2011) Είδαμε: «Best Intentions» του Adrian Sitaru (2)

(12.11.2011) Είδαμε: «Land Of Oblivion» του Michale Boganim

(12.11.2011) Είδαμε: «Best Intentions» του Adrian Sitaru (1)

(10.11.2011) Είδαμε: «If not Us, Who?» (Wer Wenn Nicht Wir) του Andres Veiel

(10.11.2011) Είδαμε: «Un Amour De Jeunesse» της Mia Hansen-Love

Διαβάστε 25 Ρεπορτάζ


© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.