Μαύρο Αίμα


 


    
 

Πρωτότυπος Τίτλος:
Black Blood+ Τμήμα του Φεστιβάλ:
Ανοιχτοί Ορίζοντες

Σκηνοθεσία: Μιαογιάν Ζανγκ
Χώρα: Κίνα - Γαλλία
Διάρκεια: 123 λεπτά

Υπόθεση:
Σ' ένα απομακρυσμένο χωριό της βορειοδυτικής Κίνας, κοντά σε μια περιοχή πυρηνικών δοκιμών, ο πάμφτωχος Σιαολίν πουλάει το αίμα του για να πληρώσει τα σχολικά δίδακτρα της κόρης του. Μαζί με τη γυναίκα του, Σιαοτζουάν, προσπαθεί να στήσει μια επιχείρηση. Στην αρχή η δουλειά μοιάζει να είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, αλλά τότε έρχεται το χτύπημα της μοίρας: ο Σιαολίν και η Σιαοτζουάν μαθαίνουν ότι είναι φορείς του AIDS, όπως ακριβώς χιλιάδες άλλοι φτωχοί, που πωλούν παράνομα το αίμα τους για να εξασφαλίσουν ένα αγαθό τόσο βασικό όσο το νερό. Το Μαύρο αίμα αφηγείται μια μικρή, προσωπική ιστορία, που εκτυλίσσεται με φόντο μια οικολογική καταστροφή.

Όλες οι Ταινίες του Τμήματος: Ανοιχτοί Ορίζοντες

Πότε & Που Παίζεται

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 | ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ - ΛΙΜΑΝΙ | 21.30

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 | ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ - ΛΙΜΑΝΙ | 14.45

(14.11.2011) Είδαμε: «This Must Be The Place» του Paolo Sorrentino

(14.11.2011) Είδαμε: «Le Vendeur» του Sebastien Pilote

(13.11.2011) Ρεπορτάζ: Όλα τα Βραβεία του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

(12.11.2011) Είδαμε: «Best Intentions» του Adrian Sitaru (2)

(12.11.2011) Είδαμε: «Land Of Oblivion» του Michale Boganim

(12.11.2011) Είδαμε: «Best Intentions» του Adrian Sitaru (1)

(10.11.2011) Είδαμε: «If not Us, Who?» (Wer Wenn Nicht Wir) του Andres Veiel

(10.11.2011) Είδαμε: «Un Amour De Jeunesse» της Mia Hansen-Love

Διαβάστε 25 Ρεπορτάζ


© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.