Working Girl

Working Girl (1988)

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Εργαζόμενο Κορίτσι

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mike Nichols
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Harrison Ford, Sigourney Weaver, Melanie Griffith, Alec Baldwin, Joan Cusack

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 114'

Γράφει η Ελευθερία Φίλη

Η Tess McGill (Melanie Griffith) είναι μία όμορφη κοπέλα, αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το μυαλό και το ταλέντο της για να αναρριχηθεί στην ιεραρχία του χρηματιστηριακού κύκλου της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η εργατικότητά της δεν αρκεί για να της εξασφαλίσει την επιτυχία που επιθυμεί. Από το ανυποψίαστο κορίτσι που είναι αρχικά, η Tess εξελίσσεται σε μια μαχητική γυναίκα, όταν ανακαλύπτει πως η προϊσταμένη της Katherine (Sigourney Weaver) σφετερίζεται τις δικές της ιδέες προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Τα τρία αρχέτυπα της ρομαντικής κομεντί, η τίμια κοπέλα Griffith, η bitch αντίζηλος Weaver και ο 'Prince Charming' Harrison Ford για τον οποίο θα κονταροχτυπηθούν στον αδίστακτο κόσμο των γιάπις. Μια κλασσική ιστορία πάλης των τάξεων με φόντο την ευφήμερη οικονομική ευφορία των '80s κάνει τη διαφορά με έξυπνους διαλόγους και πολύ καλές ερμηνείες από όλο το καστ. Ένα τυπικό success story που τα έχει όλα: ρομάντζο, χιούμορ, ένταση, σπιρτάδα και... ψηλές βάτες. 'Let The River Run' από το Staten Island στην καρδιά του Manhattan αλλά και σε αυτή του θεατή.

Γράφει ο Βασίλης Σπανός

Η Tess είναι μια νεαρή και εργατική κοπέλα η οποία έχει ως στόχο να πετύχει στον σκληρό κόσμο των επιχειρήσεων της Νέας Υόρκης. Όμως η εργατικότητα που επιδεικνύει δεν αρκεί για να την προωθήσει στα 'μεγάλα σαλόνια', καθώς παραμένει μια ασήμαντη γραμματέας στο γραφείο της πετυχημένης business-woman Katharine Parker. Όταν όμως η Katharine σπάσει το πόδι της και αναγκαστεί να λείψει από το γραφείο, η Tess θα ανακαλύψει ότι η προϊσταμένη της, της κλέβει της ιδέες και τις χρησιμοποιεί για δικό της όφελος. Τότε θα συμμαχήσει με τον γοητευτικό επενδυτή Jack Trainer και θα περάσει στην αντεπίθεση.

Ο Mike Nichols σκηνοθετεί μια ταινία της οποίας το κεντρικό concept έχει μεταφερθεί τόσες φορές στον κινηματογράφο, όσες και οι τρίχες της permanent αφάνας της συν-πρωταγωνίστριας Sigourney Weaver. Όμως σε πείσμα των αρκετών πολέμιων των ρομαντικών κομεντί που γλυκό-κοιτάζουν το american dream, ο Nichols καταφέρνει να δώσει μια αρκετά διασκεδαστική ταινία η οποία δεν περιορίζεται ούτε από την '80s αφέλεια που την περιβάλλει, αλλά ταυτόχρονα φαντάζει πολύ πιο φρέσκια από τις περισσότερες αποστειρωμένες σύγχρονες ρομαντικές ταινίες που το Hollywood παράγει αδιακρίτως. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το all-star cast που διασκεδάζει όσο μπορεί τους ρόλους του, αλλά και το ευχάριστο σενάριο που 'μπαίνει στο κόπο' να αναπτύξει λίγο παραπάνω τους χαρακτήρες του.

While You Were Sleeping

You've Got Mail

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.