High Fidelity

High Fidelity (2000)

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: High Fidelity

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Frears
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: John Cusack, Iben Hjejle, Todd Louiso, Jack Black, Lisa Bonet

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107'

Γράφει η Ελένη Ποδαρά

Ο Rob Gordon (John Cusack) έχει ένα δισκάδικο. Η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική. Η αγαπημένη του συνήθεια είναι να φτιάχνει λίστες. Λίστες μουσικές, λίστες προσωπικές. Η ταινία ξεκινά ενώ χωρίζει με την κοπέλα με την οποία συζεί και κάνει μία αναδρομή πάνω στους χειρότερους χωρισμούς που έχει περάσει. Ταυτόχρονα κάποια πράγματα που θεωρούσε δεδομένα ανατρέπονται και τον κάνουν να αναθεωρήσει. Έξυπνο σενάριο, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Nick Hornby!

Ο λόγος που πρέπει να δεις αυτή την ταινία είναι καταρχήν ότι αν και ανήκει στην κατηγορία 'ρομαντική', είναι ιδωμένη από την πλευρά του άντρα, συνεπώς είναι ρεαλιστική! Αν είσαι άντρας και ιδιαίτερα αν τα μουσικά ακούσματά σου ταυτίζονται με αυτά του soundtrack της ταινίας τότε θα λατρέψεις τον Rob και αν είσαι γυναίκα θα δεις επιτέλους μια ιστορία αγάπης που αυτό που τους χωρίζει δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε ο θάνατος, ούτε κάποια άλλη! Αυτά που τους χωρίζουν είναι πραγματικά και είναι αυτά που τους φέρνουν κοντά. Ο φόβος της δέσμευσης, ο φόβος της απόρριψης, τα απωθημένα, οι προτεραιότητες, τα όνειρα που ποτέ δεν κυνήγησαν, σε μια πολύ ευχάριστη ταινία που κυλάει γρήγορα με highlight τις ατάκες που ανταλλάσσουν ο Cusack με τους δύο 'εργαζόμενους' στο δισκάδικο (Jack Black και Todd Louiso).

Γράφει ο Λουκιανός Κοροβέσης

Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του με τη Laura, ο Rob, ένας ιδιοκτήτης δισκοπωλείου ανατρέχει στην ιστορία των σχέσεών του, αναρωτώμενος τι δεν πήγε καλά σε κάθε μια από αυτές, προσπαθώντας παράλληλα να την ξανακατακτήσει.

"5 πράγματα που θα μου λείψουν από εκείνη" και "5 χειρότεροι χωρισμοί" είναι δύο μόνο από τις λίστες που φτιάχνει ο John Cusack προσπαθώντας να ξεπεράσει το φόβο του για το μέλλον, απογοητευμένος από τις γυναίκες στο σύνολό τους. Στη συνέχεια ανατρέχει στο συναισθηματικό του παρελθόν, προσπαθώντας να μαζέψει το κεφάλι του, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με χιούμορ και ανασφάλεια . Σε ένα χαρακτήρα που χαρακτήρισε τον ηθοποιό, ο Cusack με τις αφέλειές του, οι δύο τρελοί του συνεργάτες και η ροκ μουσική, ταλαιπωρούνται και αποθεώνουν τις γυναίκες, σε μια ταινία που ο κάθε άντρας που έχει αγαπήσει και προδοθεί, δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί με τον γοητευτικό της αντιήρωα, του οποίου ο εγωισμός χτυπιέται και ταπεινώνεται, αλλά αυτός τον ξανασηκώνει για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην ευτυχία, προσφέροντάς σε όλους τους άντρες ένα εγχειρίδιο για το πώς ο πρώην θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον νυν, σε μια σκηνή ανθολογίας. Ευαίσθητη και αντρική, το «High Fidelity» είναι μια Rom.Com που μπορείτε να παραδεχτείτε δημόσια ότι σας άρεσε και να δείτε την φίλη σας να απορεί και τους φίλους σας να συμφωνούν...

Groundhog Day

His Girl Friday

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.