Τα Τελευταία Νέα
Τα Μεγάλα Φαβορί
Παράλληλα Βραβεία
 
84 Trivia Για Τα Oscar: Από 51 έως 60

Trivia 51:
Η Emma Thompson είναι η μόνη ηθοποιός που έχει κερδίσει τόσο Oscar ερμηνείας - Α' Γυναικείου για το «Howards End» (Επιστροφή στο Χάουαρντς Έντ) όσο και Oscar σεναρίου για το «Sense and Sensibility» (Λογική και Ευαισθησία)

Trivia 52:
Οι κατηγορίες Β' Ανδρικού και Β' Γυναικείου ρόλου θεσπίστηκαν μόλις το 1936.

Trivia 53:
Η Katherine Hepburn είναι η ηθοποιός που έχει κερδίσει τα περισσότερα Oscar (4).

Trivia 54:
H Shelley Winters ήταν βέβαιη ότι με την πρώτη της υποψηφιότητα το 1951 θα κέρδιζε για την ταινία «A Place in the Sun» (Μια Θέση στον Ήλιο). Όταν ο παρουσιαστής Ronald Colman άνοιξε το φάκελο, η Winters, σίγουρη για τη νίκη της, είχε φτάσει μέχρι τα σκαλιά της σκηνής, μέχρι που ο συνοδός της Vittotio Gassman την έριξε στο πάτωμα. Όπως η ίδια εξιστορεί "όπως βρισκόμασταν στο πάτωμα του διαδρόμου πίστευα ότι ο Vittorio είχε τρελαθεί τελείως. Μου ψιθύρισε 'Shelley, κέρδισε η Vivien Leigh', και σιγά σιγά καταφέραμε και συρθήκαμε πίσω στις θέσεις μας. Την υπόλοιπη βραδιά ένιωθα σαν να με είχε προδώσει ο Ronald Colman. Θα μπορούσε να είχε ανακοινώσει το δικό μου όνομα και μετά να καταπιεί τον φάκελο αν ήταν τζέντλεμαν".

Trivia 55:
Το 'πρόσωπο' που ευχαριστούν οι περισσότεροι νικητές είναι φυσικά ο Θεός.

Trivia 56:
Πολλοί είναι αυτοί που θεώρησαν ότι ο μόνος λόγος που η Elizabeth Taylor κέρδισε το Oscar το 1960 για την μετριότατη ταινία «BUtterfield 8» ήταν η κρίσιμη κατάσταση της υγείας της. Εκείνη την περίοδο η Taylor νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με βαρύτατη μορφή πνευμονίας και ήταν αμφίβολο αν θα κατάφερνε να αναρρώσει. Τελικά όχι μόνο ανάρρωσε αλλά κατάφερε να παρευρεθεί στην τελετή και υποβασταζόμενη να πάρει το Oscar.

Trivia 57:
Μέχρι το 1942 η απονομή των Oscar είχε τη μορφή δείπνου. Ο ολοένα και αυξανόμενος όμως αριθμός των καλεσμένων επέβαλε στην απονομή να πάρει την μορφή που σήμερα ξέρουμε.

Trivia 58:
Η γηραιότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει Oscar είναι η Jessica Tandy το 1989 για το «Driving Miss Daisy» (Ο Σωφέρ της Κυρίας Ντέιζυ), σε ηλικία 81 χρονών.

Trivia 59:
Η νεότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει Oscar είναι η Tatum O'Neal (κόρη του Ryan O'Neal) που σε ηλικία 10 χρονών κέρδισε το Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Paper Moon» (Χάρτινο Φεγγάρι) (1973).

Trivia 60:
Το 1977 το Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η βαθιά πολιτικοποιημένη ηθοποιός Vanessa Redgrave για το «Julia». H Redgrave με αναφορές στον ευχαριστήριο λόγο της για τον αγώνα της κατά του αντισημιτισμού και του φασισμού και την χρήση εκφράσεων όπως "κάποιοι σιωνιστές αλήτες που προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομα των Εβραίων" γιουχαρίστηκε από κάποιους και χειροκροτήθηκε από κάποιους άλλους. Η Redgrave πήγε στην απονομή με συνοδεία σωματοφυλάκων αφού είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής της λόγω της στάσης της υπέρ των παλαιστινίων, ενώ έξω από την αίθουσα που γινόταν η απονομή κάποιοι έκαψαν κέρινο ομοίωμά της.

Ακολουθήστε Μας Στο Facebook
Oscar Trivia
11 Χρόνια Αφιερώματα Oscar

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)