Τα Τελευταία Νέα
Τα Μεγάλα Φαβορί
Παράλληλα Βραβεία
 
84 Trivia Για Τα Oscar: Από 1 έως 10

Trivia 1:
Η πρώτη απονομή των βραβείων της Ακαδημίας έγινε στις 16 Μαΐου 1929 με 250 καλεσμένους μόνο.

Trivia 2:
Στην ιστορία των Oscar 2 φορές υπήρχε ισοπαλία: το 1931 το Oscar Α' Ανδρικού μοιράστηκαν οι Wallace Beery και Frederic March, ενώ το 1968 το Oscar Α' Γυναικείου μοιράστηκαν οι Barbara Streisand «Funny Girl» (Ένα Αστείο Κορίτσι) και η Katharine Hepburn «The Lion in Winter» (Το Λιοντάρι του Χειμώνα).

Trivia 3:
Πολλοί είναι όμως αυτοί που θεωρούν ότι το Oscar Α' Γυναικείου το 1968 ανήκει αποκλειστικά στην Katharine Hepburn, αφού η Barbara Streisand αντί να περιμένει 1 χρόνο έγινε παράτυπα μέλος της Ακαδημίας λίγο πριν την ψηφοφορία με αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη κατηγορία να ψηφίσει προφανώς τον εαυτό της και να καλύψει την διαφορά ενός (!!!) ψήφου με την Ηepburn.

Trivia 4:
Το αγαλματίδιο 'Oscar' ζυγίζει 8 ½ κιλά και έχει ύψος 13 ½ ίντσες.

Trivia 5:
Το 1990 η Madonna ήταν τόσο αγχωμένη που θα ερμήνευε ζωντανά στην απονομή των Oscar το υποψήφιο τραγούδι 'Sooner or Later' από την ταινία «Dick Tracy» που βγήκε στην σκηνή φορώντας μόνο το ένα γάντι της, αφού το άλλο το είχε ξεχάσει κάπου στα παρασκήνια.

Trivia 6:
To 1981 η Bette Midler έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας το Oscar Τραγουδιού και δημιούργησε μια σκηνή ανθολογίας με τον ακόλουθο μονόλογο: "Καλύτερο Πρωτότυπο τραγούδι είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για την ταινία και όχι απλώς ένα σκουπίδι που βρήκε ο παραγωγός πεταμένο πάνω στο κάθισμα του πιάνου. Καταλάβατε? Υποψήφια τραγούδια είναι: 'Arthur's Theme', γνωστό και ως 'The Best Τhat You Can Do', γνωστό και ως 'εκείνο το τραγούδι για το φεγγάρι και τη Νέα Υόρκη', γνωστό και ως '4 Συνθέτες για 1 Τραγούδι' ένα ωραίο κομμάτι. Το τραγούδι 'Endless Love' (Ατέλειωτη αγάπη) από την ατέλειωτη ταινία «Endless Love» μουσική και στίχοι από τον πάμπλουτο Lionel Richie. Πώς σας φαίνεται μέχρι τώρα παιδιά; Από το «Great Muppet Caper» το τραγούδι 'The First Time It Happens' μουσική και στίχοι του Joe - δεν είναι εύκολο να είσαι πράσινος - Reponzo. 'For Your Eyes Only' από την ταινία «For Your Eyes Only» (Για τα Μάτια Σου Μόνο), και πραγματικά δεν αστειεύονται, δεν άντεχα να δω ούτε ένα πλάνο της ταινίας και τέλος η προσωπική μου προτίμηση 'One More Hour'. Ωραία, πλάκα είχε, το διασκέδασα πραγματικά."

Trivia 7:
Οι μόνες ξενόγλωσσες ταινίες που έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στην 5άδα Καλύτερης Ταινίας είναι: «Η Μεγάλη Χίμαιρα» (1937), «Ζ» (1969), «The Emigrants» (1972), «Κραυγές και Ψίθυροι» (1973), «Il Postino» (Ο Ταχυδρόμος) (1995), «La Vita E Bella» (Ο Ζωή Είναι Ωραία) (1998), «Crouching Tiger, Hidden Dragon» (Τίγρης και Δράκος) (2000) και «Letters From Iwo Jima» (2006).

Trivia 8:
Η Sally Kirkland ήξερε ότι η υποψηφιότητά της για το «Anna» το 1987 θα ήταν η μοναδική της ευκαιρία για να κερδίσει το Oscar. Έτσι άρχισε να καλεί τα μέλη της Ακαδημίας σπίτι της για δείπνο που είχε μαγειρέψει η ίδια, προκειμένου να επηρεάσει την ψήφο τους. Η απογοήτευσή της όταν έχασε ήταν φανερή στον τηλεοπτικό φακό, ακόμα πιο φανερή ήταν η αηδία της όταν συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει από την Cher!

Trivia 9:
Αξέχαστη θα μείνει στους παρευρισκόμενους η βράβευση της Greer Garson όχι τόσο για την ερμηνεία της στο «Mrs. Miniver», όσο για τον ευχαριστήριο λόγο της που είχε διάρκεια 7 λεπτών και στον οποίο ευχαρίστησε ακόμα και τον γιατρό που την έφερε στον κόσμο.

Trivia 10:
Από την άλλη πλευρά ο συντομότερος ευχαριστήριος λόγος έγινε το 1972 από την σύζυγο βραβευμένου, η οποία εκπροσωπώντας τον απόντα άντρα της είπε απλώς "Ευχαριστώ" και έφυγε τρέχοντας από την σκηνή.

Ακολουθήστε Μας Στο Facebook
Oscar Trivia
11 Χρόνια Αφιερώματα Oscar

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.)