Αυτό είναι το πρόγραμμα για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

Γιάννης Βασιλείου  |  31-07-2015
Αυτό είναι το πρόγραμμα για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 72ου φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο περιλαμβάνει επίδοξους οσκαρικούς τίτλους, όπως το «The Danish Girl» του Tom Hooper («The King's Speech», «Τhe Damned United») με τον Eddie Redmayne και το «Beasts of No Nation» του Cary Fukunaga («Τrue Detective»), τις νέες ταινίες δημιουργών όπως ο Atom Egoyan, ο Alexander Sokurov και ο Jerzy Skolimowski αλλά και το remake του «La Piscine» του Jacques Deray δια χειρός Luca Guadagnino, πέντε χρόνια μετά το «Io Sono l'Amore», που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, όσο ελάχιστοι καλλιτεχνικοί τίτλοι τα τελευταία χρόνια.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί το «Black Mass» του Scott Cooper («Οut of the Furnace») με τον Johnny Depp, το «Spotlight» του Thomas MacCarthy που ελπίζουμε να ανανήψει από την ασθένεια που προσβλήθηκε και άκουγε στο όνομα «The Cobbler», ένα ντοκιμαντέρ για τον De Palma από τους Noah Baumbach και Jake Paltrow, αλλά και το «The Audition» του Scorsese, ένα 16λεπτο διαφημιστικό φιλμάκι που γύρισε για τα εγκαίνια ενός θέρετρου στο Macau, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Robert De Niro, Leonardo DiCaprio και Brad Pitt.

Στο τμήμα του Πανοράματος συμμετέχουν οι Tobias Lindholm («Α Ηighjacking»), Dito Montiel («Α Guide to Recognising your Saints»), αλλά και ο Γιώργος Ζώης με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο το, που ακούει στο όνομα «Interruption». Από τις προβολές κάτω από τα αστέρια, που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του τμήματος Venice Classics, ξεχωρίζει η προβολή του «Amarcord» του Fellini, την οποία θα προλογίσει ο Giuseppe Tornatore («Cinema Paradiso», «Τhe Best Offer») σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της καινούργιας του ταινίας «La Corrispondenza», που αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές του 2016.

Το φεστιβάλ ανοίγει με την προβολή τoυ «Everest», μιας τρισδιάστατης περιπέτειας επιβίωσης με τον φορμαρισμένο Jake Gyllenhaal να ηγείται ενός εξαίρετου καστ. Το CinemaNews.gr θα έχει φέτος στη Βενετία δύο απεσταλμένους συντάκτες, οι οποίοι θα σας ενημερώνουν για τις εξελίξεις σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα στον κόσμο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.