Η "Καρδιά του Κτήνους" στον Σινεφίλ Μάρτιο: Ραντεβού με Πέτρο Τατσόπουλο και Ρένο Χαραλαμπίδη.

Θανάσης Γεντίμης  |  23-03-2015
Η "Καρδιά του Κτήνους" στον Σινεφίλ Μάρτιο: Ραντεβού με Πέτρο Τατσόπουλο και Ρένο Χαραλαμπίδη.

Ο Σινεφίλ Μάρτιος, από το CinemaNews.gr και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ολοκληρώνεται την Τρίτη 31 Μαρτίου μια έκτακτη προβολή που ξεχωρίζει. Επιλέξαμε την ταινία «Η Καρδιά Του Κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη, που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου. Τόσο ο συγγραφέας όσο και ο σκηνοθέτης θα δώσουν το παρόν και θα συζητήσουν με τον Θανάση Γεντίμη πριν την έναρξη της προβολής για το εγχείρημα της μεταφοράς ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη.

Το ραντεβού δίνεται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), αυστηρά στις 20.15 και όπως πάντα με απολύτως ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της προβολής θα γίνει κλήρωση με δώρα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Έχοντας μόλις απολυθεί από το στρατό ο Στέφανος Τζουντζές ανακαλύπτει πως τον βαραίνουν τα χρέη της εκλιπούσας μητέρας του την ίδια στιγμή που δέχεται την απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. Ο Τσακίρης, συμμαθητής του από το γυμνάσιο, με τον οποίο έχουν να συναντηθούν πάνω από δέκα χρόνια, εμφανίζεται στην κηδεία της μητέρας του και τον προσκαλεί στο "Brasil" - μπαρ του υποκόσμου, του οποίου είναι και ιδιοκτήτης. Εκεί πια θα τον καλέσει να πάρει μέρος στην "τέλεια ληστεία" που σχεδιάζει.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, συν-σεναριογράφος («Οι απέναντι» [1981] του Γιώργου Πανουσόπουλου, «Υπόγεια διαδρομή» [1983] του Απόστολου Δοξιάδη), δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής πολιτιστικών τηλεοπτικών εκπομπών. Διηγήματα και μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, τουρκικά και τσεχικά. Τον Μάιο του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 έως το τέλος της ίδιας χρονιάς ήταν ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών για να ασχοληθεί με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει υπογράψει τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους («No Budget Story», «Φτηνά Τσιγάρα», «Η Καρδιά Του Κτήνους» και «4 Μαύρα Κοστούμια») ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2017 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.