Στο "Καμπαρέ" συνεχίζεται ο Σινεφίλ Μάρτιος από το CinemaNews.gr και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Θανάσης Γεντίμης  |  08-03-2015
Στο "Καμπαρέ" συνεχίζεται ο Σινεφίλ Μάρτιος από το CinemaNews.gr και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Σινεφίλ Μάρτιος, από το CinemaNews.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, συνεχίζεται την Τετάρτη 11 Μαρτίου με την προβολή της ταινίας «Cabaret» (Καμπαρέ) που βασίστηκε στο βιβλίο "The Berlin Stories" (Αντίο Βερολίνο) του Christopher Isherwood. Το ραντεβού δίνεται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), πάντοτε με ελεύθερη είσοδο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Liza Minnelli, Michael York και Joel Grey. Η ιστορία μας μεταφέρει στο Βερολίνο του 1930. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου Cabaret, παρελαύνει από την μεγάλη οθόνη μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Στο επίκεντρο η νεαρή χορεύτρια Sally Bowles (Minnelli), μία Αμερικανίδα που ξεχάστηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, αφιερώνει κάθε μέρα στο να ψάχνει τον πελάτη που θα την κάνει μεγάλη σταρ του σινεμά. H ταινία του Bob Fosse κρατά ως και σήμερα ένα ασυνήθιστο ρεκόρ, έχοντας κερδίσει τα περισσότερα Oscar (8) χωρίς όμως να πάρει και το Oscar Καλύτερης Ταινίας.

Ο Christopher Isherwood (1904 - 1986) αφού έζησε λίγα χρόνια στο Βερολίνο (1929-1933) στην Πορτογαλία και την Ελλάδα εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια από το 1939 διδάσκοντας σε διάφορα πανεπιστήμια. Ήταν ο πρώτος σημαντικός συγγραφέας που δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Εκτός από το "The Berlin Stories" ο Christopher Isherwood υπέγραψε και το βιβλίο "A Single Man" στο οποίο βασίστηκε η ομότιτλη βραβευμένη με Oscar ταινία.

Πριν την έναρξη της προβολής, ρόλο κινηματογραφικού ξεναγού θα αναλάβει η Εύα Παραδείση για την παρουσίαση της ταινίας.

Οι προβολές του Σινεφίλ Μαρτίου ξεκινούν στις 19.00 με απολύτως ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της προβολής θα γίνει κλήρωση με δώρα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Οι κινηματογραφικές συναντήσεις με αφορμή αγαπημένους συγγραφείς θα συνεχιστούν με την προβολή του θρυλικού φίλμ "Γεράκι της Μάλτας" (17 Μαρτίου). Για τους φίλους της λογοτεχνίας, της μαύρης κωμωδίας, του μιούζικαλ και του φιλμ νουάρ, τα ωραιότερα ραντεβού του Μαρτίου δίνονται τις Τετάρτες στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.