Oscars Race 2015: Ανακοινώθηκαν με εκπλήξεις οι υποψηφιότητες των φετιvών Oscar

Θανάσης Γεντίμης  |  15-01-2015
Oscars Race 2015: Ανακοινώθηκαν με εκπλήξεις οι υποψηφιότητες των φετιvών Oscar

Λίγο μετά τις 15.30 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Cheryl Boone Isaacs (με τη βοήθεια των Alfonso Cuaron, JJ Abram και Chris Pine) ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα 87α βραβεία Oscar, ανοίγοντας και τυπικά την φετινή κούρσα για το χρυσό αγαλματίδιο. Από εννέα υποψηφιότητες απέσπασαν οι ταινίες «Birdman» και «The Grand Budapest Hotel», ενώ οκτώ βραβεία διεκδικεί το «The Imitation Game». Μάλλον χαμηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε το «Boyhood» με έξι υποψηφιότητες, όσες και το «American Sniper». Σχεδόν απαρατήρητες πέρασαν οι ταινίες «Selma» και «Gone Girl» (που δεν ήταν καν υποψήφιο στην κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου).

Δείτε το video της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων.

Στην βασική κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιες είναι φέτος οκτώ ταινίες και συγκεκριμένα οι: «Boyhood», «The Grand Budapest Hotel», «The Imitation Game», «Birdman», «American Sniper», «Selma», «Whiplash» και «The Theory Of Everything».

Δείτε την πλήρη λίστα με τις Υποψηφιότητες.

Είναι εντυπωσιακό πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Bradley Cooper είναι υποψήφιος στην κατηγορία Α' Ανδρικού ρόλου, αυτή τη φορά για τον κεντρικό ρόλο στο «American Sniper» του Clint Eastwood. Να σημειώσουμε επίσης, πως η Meryl Streep κέρδισε την 19η υποψηφιότητά της, με την συμμετοχή της στην πεντάδα για την κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Into The Woods».

Εκπλήξεις θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Marion Cotillard (Α' Γυναικείου Ρόλου) για το «Deux Jours, Une Nuit» και της Laura Dern (Β' Γυναικείου Ρόλου) για το «Wild». Μικρότερου βεληνεκούς έκπληξη η υποψηφιότητα για τον Steve Carell (Α' Ανδρικού Ρόλου) για το «Foxcatcher». Εκτός πεντάδας έμεινε και το «The Lego Movie» στην Κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, όπου θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί.

Η φετινή απονομή των Oscar είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας 23 Μαρτίου στην Ελλάδα) στο Dolby Theatre του Los Angeles. Ρόλο οικοδεσπότη έχει αναλάβει φέτος, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Neil Patrick Harris.

Όπως πάντα δεν πρέπει να χάσετε το ετήσιο αφιέρωμα του CinemaNews.gr στην Οσκαρική κούρσα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.