Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

Θανάσης Γεντίμης  |  09-09-2014
Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις γνωστές σε όλους Νύχτες Πρεμιέρας. Για τρίτη χρονιά φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της φετινής διοργάνωσης λίγες ώρες πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Για 14η χρονιά το CinemaNews.gr ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου ήδη μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ σε μορφή PDF αλλά και σε έναν έυχρηστο οδηγό φτιαγμένο για να διευκολύνει τις φεστιβαλικές αναζητήσεις σας.

Φέτος για πρώτη φορά το αφιέρωμά μας περιλαμβάνει τα trailer για 112 από τις 150 ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου (στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμά του θα περιέχει ανατρεπτικές ταινίες, πρωτότυπα διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μεγάλες πρεμιέρες του χειμώνα και φυσικά τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.

Η αυλαία σηκώνεται με την ταινία του Αργεντίνου Damian Szifron «Relatos Salvajes» (Ιστορίες Για Αγρίους) που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή του πολυαναμενόμενου φιλμ «Gone Girl» του David Fincher.

H 20η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.