Δέκα αξέχαστες σκηνές από την καριέρα του Robin Williams (videos)

Θανάσης Γεντίμης  |  12-08-2014
Δέκα αξέχαστες σκηνές από την καριέρα του Robin Williams (videos)

Μετά το αρχικό μούδιασμα από τον θάνατο του Robin Williams, διαλέξαμε δέκα αξέχαστες σκηνές από την καριέρα του αδικοχαμένου ηθοποιού.

[Προσοχή. Αν δεν έχετε δει τις ταινίες ενδέχεται να περιλαμβάνονται spoilers]

«Popeye» του Robert Altman

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Robin Williams στην πιο αλλόκοτη μεταφορά ήρωα κινουμένων σχεδίων.

«Alladin» των John Musker και Ron Clements

Ο Alladin τρίβει το λυχνάρι και ο Robbin Williams - Τζίνι αναλαμβάνει να τον κατατοπίζει, τραγουδώντας το "Friend Like Me" (υποψήφιο αργότερα για Oscar καλύτερου τραγουδιού).

«Mrs. Doubtfire» του Chris Columbus

Η κλασσική σκηνή που ο Robin Williams προσπαθεί να βρίσκεται στο ίδιο εστιατόριο ταυτόχρονα και ως Daniel Hillard και ως Mrs. Doubtfire, καταλήγοντας τελικά στην αποκάλυψη της διπλής ταυτότητας.

«The Birdcage» του Mike Nichols

Τελικά ο μόνος τρόπος να σκηνοθετήσεις σωστά είναι να δείξεις ο ίδιος πως γίνεται. Αυτή τη μέθοδο επιστρατεύει ο Armand Goldman στην πιο απολαυστική σκηνή της ταινίας.

«What Dreams May Come» του Vincent Ward

"Am I Really Here?" αναρωτιέται φτάνοντας στον "παράδεισο" ξεκινώντας τη συζήτηση για το τι σημαίνει ζωή και θάνατος με τον φύλακα άγγελό του, σ' αυτή την παρεξηγημένη ταινία του 1998.

«Hook» του Steven Spielberg

Ενσαρκώνοντας τον Peter Pan υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Steven Spielberg, εδώ έρχεται αντιμέτωπος με τον Captain Hook.

«Fisher King» του Terry Gilliam

Όλος ο σιδηροδρομικός σταθμός του Grand Central χορεύει την ώρα που ο Parry (Robin Williams) προσπαθεί να βρει την Lydia (Amanda Plummer).

«Dead Poets Society» του Peter Weir

Πέρα από τη θρυλική σκηνή αποχαιρετισμού στον Κύκλο Των Χαμένων Ποιητών, υπάρχει και αυτή η σκηνή που έκανε όλους τους μαθητές εκείνης της εποχής να αναζητούν σε λεξικά τη σημαίνει "αδράξτε".

«Good Morning, Vietnam» του Barry Levinson

Ο Adrian Cronauer φτάνει στη Σαϊγκόν προερχόμενος από την Κρήτη ("όπου πολλές γυναίκες μοιάζουν στον Ζορμπά") για να αναλάβει καθήκοντα στον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων. Η πρώτη του φορά στο μικρόφωνο αφήνει το κοινό άφωνο...

«Good Will Hunting» του Gus Van Sant

Όλα ξεκινούν με την ατάκα "You're just a kid, you don't have the faintest idea what you're talkin' about" για να ακολουθήσει ένας μεγαλειώδης μονόλογος... Your move, chief.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.