Νεκρός βρέθηκε ο ηθοποιός Robin Williams. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Θανάσης Γεντίμης  |  12-08-2014
Νεκρός βρέθηκε ο ηθοποιός Robin Williams. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Αυγούστου, μέσα στο σπίτι του στην πόλη Tiburon της Καλιφόρνια. Ήταν 63 ετών. Η σύζυγός του, Susan Schneider, ανέφερε σε μια ανακοίνωση: "Είμαι απόλυτα συντετριμμένη. Εκ μέρους της οικογένειας του Robin ζητούμε την προστασία των ιδιωτικών μας στιγμών σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης. Καθώς τον θυμόμαστε, ελπίζουμε ότι η έμφαση δεν θα είναι στο θάνατό του, αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που χάρισε σε εκατομμύρια ανθρώπους".

Σύμφωνα με πηγές στο γραφείο του ιατροδικαστή της περιοχής, ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία. Τα ακριβή αίτια του θανάτου προκύψουν μετά από νεκροψία που θα διενεργηθεί. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του καλλιτέχνη, το τελευταίο διάστημα ο Robin Williams προσπαθούσε να ξεπεράσει την κατάθλιψη, ενώ πρόσφατα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Για τον εθισμό του είχε μιλήσει ανοιχτά και στο παρελθόν. Το 2011 σε μια συνέντευξη του είχε πει χαρακτηριστικά: "Είναι εθισμός. Δεν τον προκαλεί κάτι συγκεκριμένο. Απλά υπάρχει" για να συμπληρώσει "Περιμένει. Περιμένει για εκείνη ακριβώς τη στιγμή που θα σκεφτείς 'Είμαι εντάξει τώρα' και τότε το επόμενο πράγμα που συνειδητοποιείς είναι πως δεν είσαι εντάξει. Και αναρωτιέσαι 'Που βρίσκομαι; Πως στο καλό βρέθηκα στο Cleveland'"

Η καριέρα του Robin Williams ουσιαστικά ξεκίνησε στα 70s με stand-up comedy και την εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά "Mork And Mindy". Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στο «Popeye» του Robert Altman, όμως όλος ο κόσμος τον έμαθε το 1987 από το «Good Morning Vietnam» του Barry Levinson. Παρά τη μεγάλη επιτυχία του σε κωμικούς ρόλους ο Robin Williams έλαμψε και σε δραματικές ταινίες.

Καθηγητής που αψηφά τους κανόνες στο «Dead Poets Society» (1989) αποφασισμένος γιατρός στο «Awakenings» (1990), παραληρηματικός άστεγος στο «The Fisher King» (1991) και φυσικά ψυχοθεραπευτής που παλεύει με τους δικούς του δαίμονες στο «Good Will Hunting» (1997). Για την ερμηνεία του αυτή απέσπασε και το Oscar Β' Ανδρικού ρόλου, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις υποψηφιότητες για τα «Good Morning Vietnam», «Dead Poets Society» και «The Fisher King».

Το σίγουρο είναι ότι ο Robin Williams έκλεβε πάντοτε την παράσταση σε ρόλους που αντλούσαν από το αστείρευτο αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, όπως το «Mrs. Doubtfire» και το «The Birdcage». Ήταν απολαυστικός ακόμα και όταν δάνειζε τη φωνή του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το «Aladdin» και «Happy Feet».

Η τελευταία αξιομνημόνευτη κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν με ένα μικρό ρόλο στο «The Buttler» ενώ ακολούθησαν το low budget δράμα «Boulevard» του Dito Montiel και η κωμωδία «The Angriest Man in Brooklyn» του Phil Alden Robinson.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.