Oscars Race 2014: Χωρίς εκπλήξεις απονεμήθηκαν τα 86α βραβεία Oscar

Θανάσης Γεντίμης  |  03-03-2014
Oscars Race 2014: Χωρίς εκπλήξεις απονεμήθηκαν τα 86α βραβεία Oscar

Έπεσε η αυλαία για την 86η απονομή των βραβείων Oscar τα ξημερώματα της Δευτέρας, 3 Μαρτίου 2014 στο Dolby Theatre του Los Angeles. Το «12 Years A Slave» έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, όπως ήταν αναμενόμενο (και είχαμε προβλέψει), ενώ μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το «Gravity» καθώς έφυγε με τα περισσότερα χρυσά αγαλματάκια στις αποσκευές του (επτά), μεταξύ των οποίων και το Oscar για την Καλύτερη Σκηνοθεσία. Από τρία βραβεία κατέληξαν σε «12 Years A Slave» και «Dallas Buyers Club». Με άδεια χέρια έμεινε το «American Hustle», ταινία του David O.Russell που είχε συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες.

Ελάχιστες ήταν οι εκπλήξεις σε μια μάλλον προβλέψιμη μοιρασιά των βραβείων ((η πλήρης λίστα εδώ). Στις κατηγορίες ερμηνείας τα βραβεία ήταν επίσης (όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει, με νικητές τους Matthew McConaughey (Α' Ανδρικό), Cate Blanchett (Α' Γυναικείο), Jared Leto (Β' Ανδρικό) και Lupita Nyong'o (Β' Γυναικείο).

Παραλαμβάνοντας το Oscar του ο Matthew McConaughey ανέφερε: "Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Απάντησα ότι ήρωάς μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός σε δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησαν: Τον έφτασες τον ήρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω".

Η Cate Blanchett με τη σειρά της απευθύνθηκε στα studios του Hollywood επισημαίνοντας ότι οι ταινίες με σπουδαίους γυναικείους χαρακτήρες δεν θα πρέπει να είναι η εξαίρεση. Ο Jared Leto δεν άφησε έξω από την ομιλία του "όσους ονειρεύονται εκεί έξω, σε μέρη σαν την Ουκρανία ή τη Βενεζουέλα" ζητώντας τους να παλέψουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, ενώ η Lupita Nyong'o είπε πως "δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους".

Η οικοδέσποινα της 86ης απονομής, η Ellen DeGeneres, ήταν εξαιρετική στο ρόλο της χωρίς να καταφύγει σε πολύ αιχμηρά σχόλια προς τους καλεσμένους και τους βραβευθέντες. Μάλιστα σε μια αυθόρμητη στιγμή (ή μήπως όχι) η DeGeneres ζήτησε από τη Meryl Streep να τραβήξουν μια selfie φωτογραφία για να σπάσουν το ρεκόρ των περισσότερων retweet. Στη φωτογραφία αυτή χώθηκαν τελικά (εκτός από τους δύο τους) η Julia Roberts, ο Brad Pitt, η Angelina Jolie, o Jared Leto, ο Channing Tatum, ο Bradley Cooper και ο Kevin Spacey. Όπως ήταν φυσικό έγινε "χαμός" online και το ρεκόρ (που κατείχε ο Barack Obama) έσπασε σε λιγότερο από 60 λεπτά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.