Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας

Θανάσης Γεντίμης  |  11-09-2013
Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις γνωστές σε όλους Νύχτες Πρεμιέρας. Για δεύτερη χρονιά φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας έκαναν την έκπληξη και έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της φετινής διοργάνωσης μια μέρα πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Για 13η χρονιά το CinemaNews.gr ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου ήδη μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ σε μορφή PDF αλλά και σε έναν έυχρηστο οδηγό φτιαγμένο για να διευκολύνει τις φεστιβαλικές αναζητήσεις σας.

Φέτος για πρώτη φορά το αφιέρωμά μας περιλαμβάνει τα trailer για 95 από τις 132 ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου (στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμά του θα περιέχει ανατρεπτικές ταινίες, πρωτότυπα διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μεγάλες πρεμιέρες του χειμώνα και φυσικά τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.

Η αυλαία σηκώνεται με την ταινία που ενθουσίασε φέτος στο φεστιβάλ του Βερολίνου, το «Frances Ha», του Noah Baumbach, με την Greta Gerwig στον κεντρικό ρόλο ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή του φιλμ « La Vie d'Adele» που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα το Μαΐο στο Φεστιβάλ των Καννών.

H 19ο διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.