Φόρος τιμής στο Θόδωρο Αγγελόπουλο η αφίσα της 70ης Mostra στη Βενετία

Θανάσης Γεντίμης  |  05-07-2013
Φόρος τιμής στο Θόδωρο Αγγελόπουλο η αφίσα της 70ης Mostra στη Βενετία

Πριν λίγες ώρες οι διοργανωτές του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας αποκάλυψαν την επίσημη αφίσα για τη φετινή 70η διοργάνωση. Και η φετινή αφίσα του επετειακού φεστιβάλ έκρυβε μια έκπληξη, με έναν άνδρα που χαιρετά σαν να βρίσκεται στην ακτή. Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν πως η σκηνή είναι εμπνευσμένη από την ταινία «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, και την αντίστοιχη σκηνή με τον Bruno Ganz.

Η φετινή αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Simone Massi, και εκτός από τη φιγούρα του άνδρα που χαιρετά περιλαμβάνει και ένα "κλείσιμο του ματιού" στην περσινή αφίσα. Έτσι φέτος επανεμφανίζεται ο ρινόκερος στη βάρκα, ένας φόρος τιμής στον Federico Fellini και την ταινία «E La Nave Va» (Και Το Πλοίο Φεύγει) από το 1983.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Simone Massi, ο οποίος έχει τιμηθεί στο παρελθόν από το φεστιβάλ με το βραβείο David di Donatello για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, έχει δημιουργήσει πριν μερικά χρόνια το σύντομο clip που προβάλλεται στην αρχή κάθε προβολής του φεστιβάλ Βενετίας (και θα χρησιμοποιηθεί και φέτος).

Το φετινό 70ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Ταινία έναρξης του φετινού φεστιβάλ θα είναι το τρισδιάστατο διαστημικό δράμα «Gravity» του Alfonso Cuaron, με τους George Clooney και Sandra Bullock.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.