Μια γεύση από τις ταινίες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών [videos]

Θανάσης Γεντίμης  |  27-05-2013
Μια γεύση από τις ταινίες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών [videos]

Το 66ο φεστιβάλ των Καννών ανήκει στο παρελθόν και τα βραβεία βρίσκονται στις αποσκευές των νικητών. Το CinemaNews.gr σας φέρνει μια μικρή γεύση από τις βραβευμένες ταινίες με τα επίσημα trailer ή χαρακτηριστικά αποσπάσματα...

Το «La Vie d'Adele» («Blue Is The Warmest Colour») του Abdellatif Kechiche βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα, ενώ ήταν από τις σπάνιες φορές που η ίδια ταινία κέρδισε και το βραβείο των κριτικών της FIPRESCI. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα trailer, όμως δύο (ευτυχώς υποτιτλισμένα στα Αγγλικά) αποσπάσματα δίνουν μια γεύση από την τολμηρή ταινία με θέμα δύο κορίτσια που ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους και ερωτεύονται η μία την άλλη.

Το «Inside Llewyn Davis» των Joel Coen και Ethan Coen κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και αυτό είναι το trailer που ετοίμασαν ειδικά για το φεστιβάλ των Καννών.

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο βετεράνος Bruce Dern στο «Nebraska» του Alexander Payne. Η ταινία, την οποία οι κριτικοί βάφτισαν ως το "American masterpiece" του Payne, πρόλαβε τελευταία στιγμή τις Κάννες και δεν υπάρχει trailer, παρά μόνο το παρακάτω απόσπασμα.

Το βραβείο γυναικείας ερμηνείας κατέληξε στην Berenice Bejo στο Le Passe (The Past) του Ιρανού Asghar Farhadi. Η γαλλόφωνη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη του «A Separation» κερδίζει την προσοχή μας και το trailer θα πείσει και εσάς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο σκηνοθεσίας κατέληξε σε Μεξικανό σκηνοθέτη. Ο Amat Escalante (γνώριμος και από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) απεικονίζει με τον πιο σκληρό τρόπο το ζοφερό σήμερα του Μεξικό στο «Heli». Δυστυχώς και εδώ δεν υπάρχει ακόμα trailer παρά μόνο αυτό το λιτό απόσπασμα δείγμα της ατμόσφαιρας του φιλμ.

Σε κινέζικα χέρια δόθηκε το βραβείο σεναρίου και συγκεκριμένα στον Jia Zhang-ke για το «Tian Shu Ding» («Touch of Sin») μια βίαιη ταινία, που με αφετηρία πραγματικά γεγονότα παρουσιάζει μια διεφθαρμένη εικόνα της Κίνας. Το (υποτιτλισμένο) trailer δίνει μερικά παραπάνω στοιχεία για όσα συμβαίνουν.

Tέλος το Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Ιάπωνα Hirokazu Koreeda για τη νέα του ταινία με τίτλο «Like Father Like Son». Κεντρικό θέμα το δίλημμα μιας οικογένειας που έξι χρόνια μετά τη γέννηση του γιού τους μαθαίνουν ότι κάποιο άλλο αγόρι είναι το βιολογικό τους παιδί. Δυστυχώς το teaser της ταινίας δεν υπάρχει υποτιτλισμένο online, όμως ακόμα και αν δεν ξέρετε Ιαπωνικά αξίζει να το δείτε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.