Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Θανάσης Γεντίμης  |  11-04-2013

Στον κινηματογράφο «Δαναός» έπεσε η αυλαία για την 14η διοργάνωσή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής. Η ταινία «Α Perdre La Raison» (Πέρα από τη Λογική) του Joachim Lafosse κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Πρόκειται για την ιστορία της Murielle και του Mounir που αγαπιούνται με πάθος. Εκείνος ζει από μικρός στο σπίτι του γιατρού Pinget έχοντας έτσι εξασφαλίσει μια οικονομικά άνετη ζωή. Όταν οι δύο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτησή τους από τον γιατρό γίνεται ακραία. Όπως ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή, το βραβείο δόθηκε στην ταινία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της εξάρτησης πέρα από φύλα και εθνικότητες, με ακρίβεια και διακριτικότητα.

Το φεστιβάλ απένειμε τιμητική διάκριση στην ταινία «Renoir» του Gilles Bourdos, με θέμα τα τελευταία χρόνια της ζωής του σπουδαίου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Το βραβείο κοινού κέρδισε η ταινία «Populaire» (Χτυποκάρδια στο Γραφείο), το οποίο παρέλαβε ο σεναριογράφος της ταινίας Daniel Presley, ο οποίος ευχαρίστησε τους θεατές για την προτίμησή τους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Le Magasin des Suicides» (Μπουτίκ για Αυτόχειρες), σε 3D. Ο σκηνοθέτης Patrice Leconte που βρέθηκε στην ταινία και στην τελετή λήξης κάλεσε το κοινό να φορέσει τα τρισδιάστατα γυαλιά του και να απολαύσει την ταινία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.