The Hobbit: O Peter Jackson μας συστήνει στο σύμπαν του J.R.R. Tolkien.

Μαριτίνα Παπαμήτρου  |  23-11-2012
The Hobbit: O Peter Jackson μας συστήνει στο σύμπαν του J.R.R. Tolkien.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «The Lord Of The Rings», ο Peter Jackson ξαναμαζεύει τους περισσότερους από τους συντελεστές που τον συντρόφευσαν τότε για να μεταφέρει ακόμα ένα βιβλίο του J.R.R. Tolkien. Ο λόγος φυσικά για το prequel της γνωστής τριλογίας, το «The Hobbit»!. Εσείς μπορείτε να δείτε στη μεγάλη οθόνη από τις 13 Δεκεμβρίου χωρίς να χρειάζεται να θυσιαστείτε! Μέσα από προσφορές όπως αυτές της Groupon για εισιτήρια κινηματογράφων μπορείτε να απολαύσετε σινεμά, χωρίς να αδειάζει το πορτοφόλι σας.

Το «The Hobbit» ακολουθεί το ταξίδι του Bilbo Baggins (Martin Freeman), του μικροκαμωμένου πλην θαρραλέου χόμπιτ πρωταγωνιστή ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Erebor, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος με το σαρδόνιο χιούμορ Smaug. Ο Gandalf (Ian McKellen), ο σοφός μάγος που όλοι αγαπήσαμε, θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Bilbo θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής το θρυλικό πολεμιστή Thorin Oakenshield (Richard Armitage), τον ξεροκέφαλο και περήφανο εγγονό του βασιλιά Thror, που εδραίωσε αρχικά το Βασίλειο των Νάνων στην περιοχή που πλέον κυριαρχεί ο Smaug. Η γη που θα διανύσουν ο Bilbo και η παρέα του κρύβει θανάσιμες εκπλήξεις καθώς είναι γεμάτη από Goblins, Wargs, γιγαντιαίες αράχνες και μάγους. Κι ενώ το ταξίδι τους οδηγεί ως το Lonely Mountain, η πορεία θα φέρει τον Bilbo πρόσωπο με πρόσωπο με το Gollum (Andy Serkis), το γλοιώδες παράξενο πλάσμα που προφυλάσσει με κάθε τρόπο το πολύτιμό δαχτυλίδι του, στην πιο μοιραία συνάντηση της ζωής του.

Στο «The Hobbit» μας συστήνονται οι διαφορετικές φυλές τους σύμπαντος που έπλασε ο J.R.R. Tolkien:
Νάνοι: η φυλή του Thorin, αποτελούμενη από τους Fili, Kili, Dwalin, Balin, Oin, Gloin, Ori, Dori, Nori, Bifur, Bofur και Bombur.
Ξωτικά: τα πρώτα πλάσματα της Μέσης Γης. Αθάνατα, εκτός αν σκοτωθούν σε μάχη, βρίσκονται σε στενή επαφή με τη φύση και είναι εξαιρετικοί τεχνίτες.
Ανθρωποι: θνητά πλάσματα που τα συναντά κανείς στο Lake Town κοντά στο Lonely Mountain. Δε διακρίνονται για τη σοφία τους ή την καλή σχέση τους με τη φύση, αλλά δεν είναι μοχθηρά σε αντίθεση με άλλα πλάσματα της εποποιίας.
Trolls: ευέξαπτα, βαριεστημένα πλάσματα που τρώνε σχεδόν τα πάντα.
Goblins: μοχθηρά πλάσματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν ο Bilbo και η παρέα του. Είναι ξακουστά για την κατασκευή θανάσιμων όπλων και συσκευών βασανιστηρίων.
Wargs: σατανικοί λύκοι που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Goblins κατά τη μάχη των Πέντε Στρατών. Είναι αυτοί που θα κυνηγήσουν τον Bilbo, αμέσως μόλις αποκτήσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.