Θεσσαλονίκη 2012: 14 ελληνικές συμμετοχές στο 53ο Φεστιβάλ

Μαριτίνα Παπαμήτρου  |  19-10-2012
Θεσσαλονίκη 2012: 14 ελληνικές συμμετοχές στο 53ο Φεστιβάλ

Συνολικά 14 ταινίες θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στo 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στις επιμέρους ενότητές Διεθνές Διαγωνιστικό, Ελληνικές Ταινίες 2012, Ελληνικές Συμπαραγωγές και Ειδικές Προβολές και αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των φεστιβαλιστών.

Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού θα διεκδικήσουν φέτος, μεταξύ άλλων, οι ταινίες «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη.

Ως ειδικές προβολές θα προβληθούν η νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο «Το πλοίο για την Παλαιστίνη», το πολυαναμενόμενο φιλμ «The Capsule» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, καθώς και η πρόσφατη δημιουργία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) με τίτλο «Χιγκίτα». Παράλληλα, πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν και οι ταινίες «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους;» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά, «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου, «Κίτρινη πόλη» του Σάββα Κατιρτζίδη και «Kame Koummando» του Μανόλη Δαμιανάκη.

Η "επίσημη πρώτη" θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και για τέσσερις ελληνικές συμπαραγωγές. Πρόκειται για τις ταινίες «Red City» του Μάνου Τσίζεκ (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), «Loveless Zoritsa» των Radoslav Pavkovic και Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους, (Ελλάδα, Σερβία, Κύπρος, Πολωνία), «Papadopoulos & Sons» του Μάρκου Μάρκου (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) και «Τηλεμάχεια/The Telemachy» του Alexander Nally (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο).

Εκτός από τις 14 αυτές ταινίες, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του 53ου Φεστιβάλ θα ενταχθούν 19 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Πρόκειται για τις ταινίες «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση, «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά, «Απρόσμενο πάθος» του Μάκη Πειθή, «Η επιστροφή του Λαζάρου» του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, «L» του Μπάμπη Μακρίδη, «Η φόνισσα ή 'Η λογική γεννάει τέρατα'» της Στέλλας Αρκέντη, «Χίμαιρα» του Κωνσταντίνου Νάνου, «Sold out» των Μιχάλη Γιαρίμουστα και Ελένης Κουζούκα, «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή Klain Main Puts» του Νίκου Αλευρά, «Μια νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη, «Σενάρια ζωής» του Γιάννη Μπακάλη, «Οι εξωγήινοι» του Ντίνου Θεοδοσίου, «Ο ξένος» του Γιώργου Αγαθονικιάδη, «Φαιά Έλιξ» του Δημήτρη Μάστορα, «Wild and Precious» του Βill Mousoulis, «Η εξέγερση του Δεκέμβρη» του Δημήτρη Βόρρη και «Narcissus» της Dovile Gasiunaite.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2021 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.