Ανακοινώθηκαν οι Υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2012

Θανάσης Γεντίμης  |  15-12-2011
Ανακοινώθηκαν οι Υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2012

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις 69ες Χρυσές Σφαίρες άνοιξε και τυπικά η φετινή Οσκαρική περίοδος. Το ασπρόμαυρο (και βωβό) «The Artist» του Michel Hazanavicius επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που έχει κερδίσει στην φετινή Οσκαρική κούρσα κερδίζοντας υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Κωμικής / Μουσικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μουσικής, Α' Ανδρικού (Jean Dujardin) και Α' Γυναικείου ρόλου (Berenice Bejo).

Το έτερο φαβορί «The Descendants» του Alexander Payne πλασάρεται εξίσου καλά με υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού (George Clooney) και Β' Γυναικείου ρόλου (Shailene Woodley). Μάλιστα ο Ελληνοαμερικάνος δημιουργός είναι υποψήφιος τόσο για τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας όσο και για τη Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο γοητευτικός George Clooney, έχει τετραπλή (!) υποψηφιότητα καθώς εκτός από τη Χρυσή Σφαίρα A' Ανδρικού Ρόλου (σε Δραματική ταινία) για το «The Descendants» διεκδικεί και τις Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου για το «The Ides Of March». Όμως πολλαπλή υποψηφιότητα έχει και ο Ryan Gosling με δύο υποψηφιότητες Α' Ανδρικού (και σε Δραματική Ταινία και σε Κωμική / Μουσική Ταινία).

Δυναμικό πλασάρισμα στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών και για το «Midnight In Paris» του Woody Allen που είναι υποψήφιο στην «χρυσή τριάδα» κατηγοριών: Καλύτερης Κωμικής ή Μουσικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Υποψηφιότητα στην ίδια ταινία και για τον πρωταγωνιστή Owen Wilson στην κατηγορία Α' Ανδρικού (σε Κωμική / Μουσική Ταινία).

Έντονος θα είναι ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των Κινουμένων Σχεδίων, όπου οι παραδοσιακές animated παραγωγές («Arthur Christmas», «Cars 2», «Puss In Boots», «Rango») θα βρουν απέναντί τους το «The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn» δια χειρός Steven Spielberg.

Ο Martin Scorsese μάλλον περίμενε περισσότερες από τις τρείς υποψηφιότητες του «Hugo» (Καλύτερη Δραματική Ταινία, Σκηνοθεσία και Μουσική). Σίγουρα όμως θα είναι ικανοποιημένος σε σχέση με τους παραγωγούς των «Tree Of Life», «Extremely Loud and Incredibly Close», «Tinker, Tailor, Soldier, Spy», «J.Edgar»και «Drive» που είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται (παίρνοντας από μία έως... καμία υποψηφιότητα).

Στις εκπλήξεις της λίστας των υποψηφιοτήτων συγκαταλέγονται σίγουρα οι δύο υποψηφιότητες (Μουσικής και Τραγουδιού) για την ταινία «W.E.» που σκηνοθέτησε η Madonna, παρότι η ταινία απέσπασε μάλλον μέτριες κριτικές. Επίσης μάλλον έκπληξη πρέπει να θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του Brendan Gleeson (Α' Ανδρικού σε Κωμική / Μουσική Ταινία για το «The Guard») και του Viggo Mortensen (Β' Ανδρικού για το «A Dangerous Method»).

Για το τέλος κρατάμε δύο ανατροπές και στις επιλογές για την κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, όπου στην πεντάδα των υποψηφίων εμφανίστηκαν τα αουτσάιντερ «The Flowers Οf War» (Κίνα) και «In the Land of Blood and Honey» (ΗΠΑ).

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Los Angeles, με παρουσιαστή για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Βρετανό κωμικό ηθοποιό Ricky Gervais.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2021 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.