Ο Scorsese ετοιμάζει ταινία για τη σχέση Taylor-Burton

Νεκτάριος Σάκκας  |  09-06-2011
Ο Scorsese ετοιμάζει ταινία για τη σχέση Taylor-Burton

Ο Martin Scorsese και η Paramount σχεδιάζουν μεταφέρουν στον κινηματογράφο τη θυελλώδη ερωτική σχέση των Elizabeth Taylor και Richard Burton, ένα από τα πιο θρυλικά ζευγάρια στην ιστορία του Hollywood, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του deadline.com. Τη σεναριακή βάση για το βιογραφικό αυτό project αποτελεί το βιβλίο των Sam Kashner και Nancy Schoenberger με τίτλο "Furious Love", το οποίο εκδόθηκε μόλις πέρυσι. Παράλληλα, οι παραγωγοί φαίνεται να έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία για τα δικαιώματα της πλευράς Burton και ειδικά με τη χήρα του, Sally Hay Burton, ενώ την ίδια θετική κατάληξη αναμένεται να έχουν οι συζητήσεις με τους κληρονόμους της Taylor η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δύο λαμπεροί πρωταγωνιστές γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα της "Κλεοπάτρας" («Cleopatra» - 1963), λίγο καιρό αφού ο Burton είχε αντικαταστήσει τον Stephen Boyd στο ρόλο του Μάρκου Αντώνιου. Η 29χρονη τότε Taylor είχε ήδη σοκάρει την κοινή γνώμη με τον τέταρτο γάμο της, κλέβοντας την καρδιά του τραγουδιστή Eddie Fisher, που άφησε για χάρη της την Debbie Reynolds. Ο Burton ήταν επίσης παντρεμένος με τη Sybil όταν πήγαινε στην Ιταλία για τα γυρίσματα του φιλμ. Η είδηση της σχέσης των Taylor και Burton έγινε παγκόσμιο σκάνδαλο, με τους παπαράτσι να παραμονεύουν σε κάθε τους βήμα, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής. Ακόμη και το Βατικανό πήρε θέση, καταδικάζοντας τη σχέση τους επειδή ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Αφού χώρισαν τους συζύγους τους, παντρεύτηκαν το 1964 για να πάρουν διαζύγιο δέκα χρόνια μετά. Ο επίλογος της σχέσης τους όμως δεν είχε γραφτεί, αφού τον επόμενο χρόνο (1975) ξαναπαντρεύτηκαν, για να ορίσουν πλέον οριστικά το 1976.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Scorsese καταπιάνεται με την ιστορία του Hollywood. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αποτελεί το «The Aviator» (2004), η βιογραφία του γνωστού ζάμπλουτου παραγωγού Howard Hughes. Το ζωηρό ενδιαφέρον του σπουδαίου Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη για ξεχωριστές ιστορίες ανθρώπων από το χώρο του θεάματος καταδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει αφιερώσει χρόνια δουλειάς για ένα project σχετικά με τη ζωή του Dean Martin, ενώ ήδη εργάζεται πάνω στην παραγωγή ταινίας για τον Frank Sinatra, την οποία θα σκηνοθετήσει με την υποστήριξη της Universal. Για την ώρα, πάντως, αναμένουμε την επόμενη δουλειά του με τίτλο «Hugo Cabret», την πρώτη 3D ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Johnny Depp, Chloe Moretz, Jude Law, Sasha Baron Cohen, Christopher Lee, Ben Kingsley και Emily Mortimer.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.