Παραλίγο εμπλοκή για το «Hangover 2» λόγω ενός τατουάζ

Νεκτάριος Σάκκας  |  01-06-2011
Παραλίγο εμπλοκή για το «Hangover 2» λόγω ενός τατουάζ

Μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του φετινού καλοκαιριού, το «The Hangover Part II», βρέθηκε σε απρόσμενες νομικές περιπέτειες από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, που λίγο έλειψε να αναβάλλουν επ' αόριστο την έξοδό του στις αίθουσες. Η Warner, παραγωγός της ταινίας, δέχθηκε μήνυση από τον tattoo αρτίστα S. Victor Whitmill, σχεδιαστή του τατουάζ που φέρει στο αριστερό μάτι ο Mike Tyson, ο οποίος συμμετέχει ως cameo και στις δύο ταινίες. Αιτία της μήνυσης αποτελεί το γεγονός ότι το ίδιο ακριβώς σχέδιο και στο ίδιο ακριβώς σημείο φέρει κι ένας εκ των πρωταγωνιστών στο δεύτερο «Hangover», ο Ed Helms, κάτι που σύμφωνα με τον Whitmill αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Warner υποστήριξε αφενός πως είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει πλαίσιο πνευματικών δικαιωμάτων για τα τατουάζ και αφετέρου ότι ο Whitmill δεν προέβη σε καμία νομική ενέργεια όταν το επίμαχο τατουάζ εμφανίστηκε στο πρόσωπο του Tyson κατά το πρώτο «Hangover» (2009). Η νομική πλευρά του μηνυτή αιτήθηκε την αναβολή της εξόδου του πολυαναμενόμενου blockbuster στις αίθουσες, τουλάχιστον μέχρις ότου τερματιστεί η δικαστική διαμάχη. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε στις 24/5 από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Catherine D. Perry, θεωρώντας ότι οι συνέπειες τόσο για τη Warner όσο και για τους εμπλεκόμενους τρίτους στην υπόθεση (βλέπε αιθουσάρχες) θα ήταν υπερβολικά σκληρές. Το γεγονός όμως ότι άναψε, έστω και την τελευταία στιγμή, το πράσινο φως για τη διανομή της ταινίας στις ΗΠΑ (σ.σ. έκανε πρεμιέρα στις 26/5) δε σηματοδοτεί αυτόματα και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Η κα Perry, αποκαλύπτοντας το σκεπτικό της απόφασης, δήλωσε ότι οι αιτιάσεις της πλευράς Whitmill έχουν νομική βάση και ως εκ τούτου προτίθεται να ορίσει άμεσα νέα δίκη. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να οδηγηθούμε μέχρι και σε οριστικό μπλοκάρισμα διανομής της ταινίας (π.χ. σε DVD, συνδρομητική τηλεόραση κ.τ.λ.) στο προσεχές μέλλον. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί η Warner να κέρδισε τη μάχη, ο πόλεμος όμως με τον Whitmill δεν έχει τελειώσει οριστικά. Στις ελληνικές αίθουσες πάντως, το sequel του χρυσοφόρου και ξεκαρδιστικού «The Hangover» θα κάνει κανονικά πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου, με την τρελοπαρέα των Zach Galifianakis και Bradley Cooper να βάζει πλώρη για Bangkok.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.