Ο Aronofsky πρόεδρος στo Φεστιβάλ Βενετίας

Νεκτάριος Σάκκας  |  02-05-2011
Ο Aronofsky πρόεδρος στo Φεστιβάλ Βενετίας

Όπως επισήμως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το 68ο φεστιβάλ Βενετίας (31 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου) θα είναι ο Darren Aronofsky, επιβεβαιώνοντας έτσι γι ακόμα μία φορά τη συμπάθεια που τρέφουν για τον Αμερικανό σκηνοθέτη. Η τελευταία του ταινία, το «Black Swan», ήταν εκείνη που άνοιξε πέρυσι την αυλαία της διοργάνωσης, το 2008 με το «The Wrestler» κέρδισε το Χρυσό Λέοντα, ενώ είχε καταφέρει να μπει στο διαγωνιστικό και το 2006 με το υπερφίαλο «The Fountain».

Ο Aronofsky διαδέχεται τον συμπατριώτη του Quentin Tarantino, ο οποίος πέρυσι επικρίθηκε σκληρά για μία σειρά από αποφάσεις της κριτικής επιτροπής στην οποία προήδρευε, με κορυφαία εκείνη της βράβευσης με Χρυσό Λέοντα της Sofia Coppola για το «Somewhere». Η στενή φιλική σχέση που τους συνδέει - και που για ένα φεγγάρι ήταν ερωτική - στάθηκε αρκετή για να του αποδοθούν κατηγορίες περί εξόφθαλμης εύνοιας, κυρίως από μεριάς του ιταλικού Τύπου, με τον υπουργό πολιτισμού της γείτονος, Sandro Bondi, να φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει δημοσίως τον Tarantino 'σνομπ ελιτιστή'!

Ως προς τα δικά μας, οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου αναμένεται να δώσουν το 'παρών' στο 68ο φεστιβάλ Βενετίας, ύστερα από την αδυναμία συμμετοχής τους στις επερχόμενες Κάννες (11-22 Μαΐου). Για την ιστορία πάντως, να θυμίσουμε πως η περυσινή ελληνική συμμετοχή στη Βενετία που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν το «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, μέσω του οποίου απέσπασε το βραβείο Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας η Ariane Labed.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.