Και Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι!

Νεκτάριος Σάκκας  |  20-04-2011
Και Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι!

Πιθανότατα θα έχει πάρει το αυτί σας, αν όχι το μάτι σας σε κάποιο ράφι βιβλιοπωλείου, μία 'πειραγμένη' εκδοχή του πασίγνωστου μυθιστορήματος της Jane Austen, 'Περηφάνια και Προκατάληψη'. Ο τίτλος του είναι 'Περηφάνια Και Προκατάληψη Και Ζόμπι', και 'δράστης' αυτού του σατανικής σύλληψης best-seller είναι ο Αμερικανός σεναριογράφος Seth Grahame-Smith. Πρόκειται επί της ουσίας για μία διευρυμένη εκδοχή του κλασσικού αριστουργήματος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την οποία μία μυστηριώδης πανούκλα έχει πλήξει το ήσυχο αγγλικό χωριό Meryton, επαναφέροντας τους νεκρούς στη ζωή. Έτσι, η κεντρική ηρωίδα, Elizabeth Bennet, καλείται να αντιμετωπίσει μία στρατιά από ζόμπι, την ίδια στιγμή που την προσοχή της αποσπά η άφιξη του αγέρωχου αλλά υπερόπτη κου Darcy.

Από τη στιγμή που το πρωτότυπο της Austen έχει γνωρίσει τόσες μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, ήταν φυσικό επόμενο την ίδια μοίρα να ακολουθήσει και το 'πειραγμένο'. Η απίστευτη επιτυχία του βιβλίου του Grahame-Smith που εκτός των άλλων έχει αποσπάσει και μερικές διθυραμβικές κριτικές, πρόκειται να γυριστεί από τη Lionsgate, με τους Richard Kelly (σκηνοθέτης του «Donnie Darko») και Natalie Portman (όπου αρχικά προοριζόταν για τον πρωταγωνιστικό) να συνδράμουν στην παραγωγή. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ο Craig Gillespie (του αγαπημένου μας «Lars And The Real Girl») θα είναι ο σκηνοθέτης του «Pride And Prejudice And Zombies». Η Lionsgate ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο casting, ενώ η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2013.

Σύμφωνα με το Variety, το στούντιο αναζητούσε υπομονετικά τον κατάλληλο σκηνοθέτη προτού καταλήξει στον Gillespie, από τη στιγμή που μερικές αναβολές στην παραγωγή ανάγκασαν τον David O. Russell να εγκαταλείψει την καρέκλα. Ενδιάμεσα, είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και το όνομα του ίδιου του συγγραφέα. Ο Seth Grahame-Smith, πάντως, υπογράφει τη σεναριακή διασκευή του επίσης δικού του «Abraham Lincoln: Vampire Hunter», ενός μυθιστορήματος που 'πειράζει' αυτή τη φορά τη βιογραφία του 16ου Προέδρου των Η.Π.Α., εμφανίζοντάς τον ως κυνηγό βρικολάκων!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.