Ανακοινώθηκε το... μενού των Καννών

Νεκτάριος Σάκκας  |  20-04-2011
Ανακοινώθηκε το... μενού των Καννών

Ως είθισται, πολλή κουβέντα γίνεται κάθε χρόνο για τις ταινίες που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα του πιο αστραφτερού κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου. Για τις 64ες Κάννες (11-22 Μαΐου) που απέχουν πια λιγότερο από ένα μήνα, η αναμονή έλαβε τέλος την Πέμπτη (14/4) κατά την ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος.

Αυτό που ήδη ξέραμε είναι ότι ο Woody Allen θα κάνει ποδαρικό, αφού το εκτός συναγωνισμού «Midnight In Paris» του, θα αποτελέσει την ταινία της τελετής έναρξης. Στο επίσημο διαγωνιστικό συνωστίζονται και φέτος μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Pedro Almodovar («The Skin I Live In»), Lars Von Trier («Melancholia»), Terrence Malick («The Tree Of Life»), Jean-Pierre & Luc Dardenne («Boy With A Bike»), Aki Kaurismaki («Le Havre»), Paolo Sorrentino («This Must Be The Place»), Takashi Miike («Hara-Kiri: Death Of A Samurai»), Nicolas Winding Refn («Drive») και Nuri Bilge Ceylan («Once Apon A Time In Anatolia»). Να σημειωθεί ότι αντίθετα με τους λίγο-πολύ αναμενόμενους προαναφερθέντες, η παρουσία του Pedro Almodovar στο φεστιβάλ αποτελεί έκπληξη καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων τον ήθελαν να μην προλαβαίνει και να πηγαίνει Βενετία.

Στο τμήμα Un Certain Regard (Ένα Κάποιο Βλέμμα) το φιλμ έναρξης θα είναι το «Restless» του Gus Van Sant. Τον αγαπημένο Αμερικανό δημιουργό θα πλαισιώσουν οι Kim Ki-duk («Arirang»), Bruno Dumont («Hors Satan»), Robert Guediguian («Les Neiges Du Kilimandjaro»), Joachim Trier («Oslo, August 31st») και άλλοι.

Για τις 64ες Κάννες θα σαλπάρουν ο Johnny Depp και η παρέα του («Pirates Of Caribbean: On Stranger Tides»), όπου ετοιμάζονται να κουρσέψουν την Croisette εκτός συναγωνισμού. Με το ίδιο καθεστώς θα προβληθεί ακόμη και η νέα σκηνοθετική απόπειρα της Jodie Foster («The Beaver»). Αντιθέτως, εκτός φεστιβάλ έμειναν τα «Cars 2» της Pixar καθώς και οι νέες ταινίες των Alexander Payne, Aleksandr Sokurov, Tom Hanks και Julie Delpy.

Από ελληνικής πλευράς, «Οι Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφεραν τελικώς να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη γαλλική Ριβιέρα, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετή κουβέντα και στο εξωτερικό. Εκτός απροόπτου θα βρεθούν όμως στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Βενετίας το Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε όμως ότι το φετινό 'L'Atelier' έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το Μιχάλη Κωνσταντάτο για το project του με τίτλο «Luton».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.