Το «Attenberg» πάει Η.Π.Α.!

Νεκτάριος Σάκκας  |  13-04-2011
Το «Attenberg» πάει Η.Π.Α.!

Διανομή για τις αμερικανικές αίθουσες εξασφάλισε το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη. Τα δικαιώματα της ταινίας απέκτησε η Strand Releasing, η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες art house εταιρίες διανομής που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική κινηματογραφική αγορά.

Το «Attenberg» είχε προβληθεί νωρίτερα στο φετινό, 40ο Φεστιβάλ New Directors/New Films, το οποίο συνδιοργανώνεται από το MoMA (Museum of Modern Art) της Νέας Υόρκης και το Film Society του Lincoln Center. Η παρουσία του εκεί κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη, δεδομένου ότι και στις δύο προβολές του έκανε sold-out. Στο άκουσμα της είδησης για την εξασφάλιση διανομής, ο διευθύνων έφορος του τμήματος κινηματογράφου στο MoMA, Rajendra Roy δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: "Είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό και καθησυχαστικό το γεγονός ότι παράτολμες και καινοτόμες ταινίες βρίσκουν το δρόμο τους προς τις οθόνες σε όλη τη χώρα. Είναι, επίσης, θετικό σημάδι το ότι υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες και εταιρείες παθιασμένοι με τον καλό κινηματογράφο και που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σ' αυτόν".

Από μεριάς της Strand Releasing, ο Marcus Hu έπλεξε το εγκώμιο της Ελληνίδας δημιουργού: "Η Αθηνά Τσαγγάρη είναι μία από τις μοναδικές κινηματογραφικές φωνές που έχω δει πρόσφατα. Με μεγάλο ενθουσιασμό την συμπεριλάβαμε μαζί με τους άλλους μας κινηματογραφιστές όπως τη Lucrecia Martel, τον Apichatpong Weerasethakul και τον Francois Ozon, καθώς είναι μία δημιουργός με όραμα και φωνή που ξεχωρίζουν". Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. μέσα στο 2011, με τον αριθμό των χωρών στις οποίες έχει πάρει διανομή να φτάνει αισίως τις δεκαεννέα. Ταυτόχρονα, συνεχίζει ακάθεκτη την φεστιβαλική της πορεία, με την Αργεντινή να αποτελεί τον επόμενο σταθμό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.