Τα βραβεία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Νεκτάριος Σάκκας  |  10-04-2011
Τα βραβεία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η αυλαία έπεσε για το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη Θεσσαλονίκη (7-12/4). Στην τελετή λήξης, που έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ (8/4) στο Αττικόν, απονεμήθηκαν τα βραβεία της διοργάνωσης (δύο τον αριθμό), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Γάλλου πρέσβη Christophe Farnaud, της Claudia Cardinale, του Emir Kusturica, του Θόδωρου Αγγελόπουλου και αρκετών ακόμα επίσημων προσκεκλημένων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα βραβεία συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα.

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής πήγε στο «Pieds Nus Sur Les Limaces» (Ατίθαση Λίλι), της Fabienne Berthaud, που πραγματεύεται την ιδιαίτερη σχέση δύο αδερφών. Η φετινή επιτροπή απαρτιζόταν από τους Θόδωρο Αγγελόπουλο (πρόεδρος), Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Γιώργο Αρχιμανδρίτη, Γιώργο Τσουργιάννη και Ειρήνη Γαβαλά.

Αναφορικά με τη φετινή ετυμηγορία των θεατών του φεστιβάλ, η ανατρεπτική κωμωδία του Michel Leclerc, «Le Nom Des Gens» (Πες Μου Τ' Όνομά Σου), απέσπασε το βραβείο κοινού. Πρόκειται για την ιστορία μίας αριστερής ακτιβίστριας που πέφτει στο κρεβάτι με τους πολιτικούς της αντιπάλους προκειμένου να τους φέρει με τα νερά της.

Σημειώστε ότι τόσο οι δύο νικήτριες ταινίες όσο κι εκείνη που προβλήθηκε στα πλαίσια της τελετής λήξης («Nicostratos» του Olivier Horlait) βρίσκονται ανάμεσα στα φιλμ του φεστιβάλ που έχουν εξασφαλισμένη διανομή και θα προβληθούν σύντομα στις ελληνικές αίθουσες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.