Κορυφαίο για τους Βρετανούς σύμφωνα με έρευνα το φινάλε του Ε.Τ.

Νεκτάριος Σάκκας  |  11-03-2011
Κορυφαίο για τους Βρετανούς σύμφωνα με έρευνα το φινάλε του Ε.Τ.

Ο επίλογος της κλασσικής ταινίας του Steven Spielberg «E.T.» (1982) ψηφίστηκε από το βρετανικό κοινό ως η πιο δυνατή κινηματογραφική εμπειρία στην κινηματογραφική ιστορία, σύμφωνα με διαδικτυακή ψηφοφορία που διεξήχθη από το Filmclub, έναν φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιδαγωγικό οργανισμό που σκοπό έχει να φέρει τους Βρετανούς πιτσιρικάδες σε άμεση επαφή με την αγαπημένη τους τέχνη.

Η επιστροφή του διάσημου E.T. στο σπίτι του, βρέθηκε στην κορυφή μίας λίστας φιλμικών συγκινήσεων που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στους Βρετανούς - και όχι μόνο - κινηματογραφόφιλους. Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης φιγουράρει το φινάλε του πρόσφατου «Toy Story 3», ενώ τρίτο έρχεται το πρώτο «Rocky» (1976) για τον τελικό, μοναδικά κλιμακούμενο αγώνα.

Παραθέτουμε συνολικά το top10 των πιο συγκινητικών φιλμικών στιγμών βάσει της εν λόγω ψηφοφορίας (προφανώς για όποιες δεν έχετε δει ίσως κρύβουν μικρά spoiler):

1. E.T: The Extra-Terrestrial (1982): Ο E.T. αποχαιρετά τους γήινους φίλους του και φεύγει για το μακρινό σπίτι του.
2. Toy Story 3 (2010): Τα παιχνίδια κρατιούνται χέρι-χέρι και ετοιμάζονται να συναντήσουν την κοινή τους μοίρα.
3. Rocky (1976): Η επική, τελική μάχη του Rocky.
4. Bambi (1942): Η σκηνή του θανάτου της μητέρας του Bambi, σε ένα από τα all-time-classic της Disney.
5. Butch Cassidy And The Sundance Kid (1969): Η στιγμή όπου οι πολιορκημένοι cowboys βγαίνουν από το καταφύγιό τους με τα όπλα τους να λαμπιρίζουν.
6. The Wizard Of Oz (1939): Όταν η Dorothy ανοίγει την πόρτα του γκρίζου σπιτιού της για να βρεθεί μπροστά σε έναν πολύχρωμο κόσμο.
7. Battleship Potemkin (1925): Η σκηνή ανθολογίας του μακελειού στα σκαλιά της Οδησσού, από το αριστούργημα του Eisenstein.
8. Mr. Smith Goes To Washington (1939): Από το κλασσικό του μεγάλου Frank Capra, η σκηνή όπου ο Jefferson Smith διατρανώνει τον αγώνα του με τη φράση: 'I'm going to stay right here and fight for this lost cause.'
9. Network (1976): Από το μόνιμα επίκαιρο διαμάντι του Lumet, η στιγμή του ξεσπάσματος του Howard Beale όταν ξεστομίζει με οργή - μεταξύ πολλών άλλων συγκλονιστικών - το: 'I'm as mad as hell!'
10. Miracle In Milan (1951): Η τελική σκηνή στο φιλμ του Vittorio De Sica όπου ο Toto και οι φίλοι του ανεβαίνουν στον ουρανό πάνω σε σκουπόξυλα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.