Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Pete Postlethwaite.

Γιάννης Βασιλείου  |  04-01-2011
Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Pete Postlethwaite.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο ο συμπαθέστατος Βρετανός καρατερίστας Pete Postlethwaite. Έχοντας φάει τη ζωή του στο θεατρικό σανίδι, έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά με ένα μικρό ρολάκο στο «The Duellists» του Ridley Scott. Έπειτα από μια αθόρυβη πορεία σε κινηματογράφο και τηλεόραση γίνεται ευρύτερα γνωστός στις αρχές των 90's φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες των Oscar για το «In the Name of the Father».

Ακολούθησαν χαρακτηριστικές εμφανίσεις σε ταινίες όπως το «The Usual Suspects», το «Romeo + Juliet» και το «Dark Water», ενώ τελευταία τον είδαμε στα «Inception», «The Town» και «Solomon Kane» που παίχτηκαν πρόσφατα στις Ελληνικές αίθουσες. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία, η αψεγάδιαστη προφορά και η ευγενική παρουσία ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ηθοποιού που ο Steven Spielberg κάποτε αποκάλεσε "τον καλύτερο ηθοποιό του κόσμου". R.I.P.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.