Βραβείο για την ανθρωπιστική δράση στον George Clooney.

Θανάσης Γεντίμης  |  21-07-2010
Βραβείο για την ανθρωπιστική δράση στον George Clooney.

Την ανθρωπιστική δράση του George Clooney θα τιμήσει τον Αύγουστο η Ακαδημία Τηλεόρασης και Επιστημών, απονέμοντάς του το βραβείο Bob Hope Humanitarian Award. Ο διάσημος ηθοποιός θα λάβει το βραβείο στις 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων ΕΜΜΥ, με αφορμή την διαρκή δράση του σε μια σειρά από σκοπούς...

Ο 49χρονος Clooney βραβεύεται για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των σεισμοπαθών στην Αϊτή και των πληγέντων από τον τυφώνα 'Κατρίνα', αλλά και για τις προσπάθειές του ώστε να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την ανθρωπιστική κρίση στο Νταρφούρ της Αφρικής.

"Η επιλογή του ήταν προφανής" δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας John Shaffner, εξηγώντας ότι ο George Clooney χρησιμοποίησε την τηλεόραση για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στα εν λόγω φλέγοντα προβλήματα. Το βραβείο Bob Hope Humanitarian Award θεσπίστηκε το 2002 και ο Clooney είναι ο τέταρτος που το παραλαμβάνει. Το 2002 απονεμήθηκε στη διάσημη παρουσιάστρια Oprah Winfrey, το 2003 στον κωμικό Bill Cosby και το 2004 (μετα θάνατον) στον Αμερικανό ηθοποιό Danny Thomas.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.