Τελειώνει οριστικά το «24» τον Μάιο. Έρχεται όμως η ταινία.

Θανάσης Γεντίμης  |  07-04-2010
Τελειώνει οριστικά το «24» τον Μάιο. Έρχεται όμως η ταινία.

Έχουν περάσει εννέα χρόνια από τις 6 Νοεμβρίου του 2001, όταν ο πιλότος μιας νέας -τότε- τηλεοπτικής σειράς έκανε πρεμιέρα στις τηλεοπτικές οθόνες. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και όλοι πλέον γνωρίζουν τον Jack Bauer τον κορυφαίο ειδικό πράκτορα που μέσα σε ένα 24ωρο μπορεί να εξουδετερώσει επικίνδυνες συνομωσίες. Όμως με τα χρόνια οι ακροαματικότητες σημείωσαν πτώση και το ενδιαφέρον του κοινού μειώθηκε. Κάπως έτσι οι παραγωγοί αποφάσισαν να κλείσουν τη σειρά μετά το τέλος του 8ου κύκλου και να επικεντρωθούν σε μια ταινία για τον κινηματογράφο.

Το τελευταίο επεισόδιο, με το οποίο θα κλείσει και ο 8ος κύκλος, θα προβληθεί στις 24 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο πρωταγωνιστής (και συμπαραγωγός) Kiefer Sutherland "ένας ενδεχόμενος ένατος κύκλος ίσως να μην ήταν τόσο επιτυχημένος". Σύμφωνα με τον Sutherland το τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα προετοιμάζει τους τηλεθεατές για το τι θα ακολουθήσει στην ταινία, διάρκειας δύο ωρών, που ήδη ετοιμάζεται.

Με επόμενες δηλώσεις του στην εφημερίδα USA Today ο Sutherland ομολόγησε ότι "Όσο περισσότερα κάνεις, τόσο περισσότερο στριμώχνεις τον εαυτό σου στη γωνία" ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη γραφτεί ένα προσχέδιο του σεναρίου για την κινηματογραφική μεταφορά της σειράς από τον Billy Ray («State Of Play») στο οποίο ο πράκτορας Jack Bauer έχει την αποστολή να εξοντώσει τρομοκράτες στην Ευρώπη. Τα γυρίσματα σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2010 ή τις αρχές του 2010.

Για όσους (λίγους) δεν γνωρίζουν τι εστί «24», η σειρά αφορά στον Αμερικανό πράκτορα, Jack Bauer που εργάζεται στην Αντιτρομοκρατική Ομάδα του Λος Αντζελες. Ως μέλος της ομάδας αυτής, ο Bauer πρέπει όχι μόνο να είναι ικανός να σταματήσει βόμβες, ιούς και απόπειρες δολοφονίας αλλά να σώζει ταυτόχρονα και άτομα που αγαπά. Η ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς έγκειται στο ότι κάθε κύκλος αποτελεί μία ημέρα, δηλαδή 24 ώρες (εξ ου και το «24»), ενώ κάθε επεισόδιο εξελίσσεται μέσα σε πραγματικό χρόνο της μίας ώρας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.