12+1 Προβολές που δεν πρέπει να χάσουμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Γιάννης Βασιλείου  |  14-09-2009
12+1 Προβολές που δεν πρέπει να χάσουμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Οι 15ες Νύχτες Πρεμιέρας είναι προ των πυλών. Ας δούμε 12+1 ταινίες που ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα:

12. Adventureland
Γιατί να το δούμε: Επειδή η εταιρεία αποφάσισε να στείλει τη δεύτερη δουλειά του Greg Mottola («Superbad») απευθείας σε dvd και είναι η μοναδική ευκαρία για να την απολαύσουμε μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα...

11. Sauna
Γιατί να το δούμε: Επειδή ,από τις ταινίες που απαρτίζουν την υποκατηγορία 'Παγωμένο Αίμα', για τούτο το ατμοσφαιρικό θρίλερ από τη Φινλανδία ακούμε τα θετικότερα σχόλια.

10. Ξένες Σε Ξένη Χώρα: 50 Ελληνικές Ταινίες Μυστηρίου Και Φαντασίας
Γιατί να το δούμε: Για να ανακαλύψουμε παρέα με τον Δημήτρη Παναγιωτάτο ελληνικές ταινίες που υπάγονται σε genre - φτωχούς συγγενείες για την εγχώρια κινηματογραφική σκηνή.

9. The Damned United
Γιατί να το δούμε: Επειδή ο Brian Clough υπήρξε μία από τις εμβληματικότερες ποδοσφαιρόφατσες και η ταινία για την πάρτη του ακούγεται πως είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε... 'ποδοσφαιροταινία'!

8. Bringing Down The House: The Story Of CBGB
Γιατί να το δούμε: Γιατί το χρονικό του ναού της νεοϋρκέζικης ροκ μουσικής σκηνής (που έβαλε οριστικά λουκέτο το 2006) θα συνοδεύεται από την ανάλογη μουσική υπόκρουση.

7. Love Exposure
Γιατί να το δούμε: Γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας παρακολουθώντας το τετράωρο (!) φιλμ του επίσημου καλεσμένου του φεστιβάλ Sion Sono, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα ανταμειφθούμε για την τόλμη μας - όπως μαρτυρά το βραβείο FIPRESCI στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου.

6. Μoon
Γιατί να το δούμε: Γιατί είναι μια ταινία που άρεσε όπου κι αν προβλήθηκε! Πολύς ντόρος έχει γίνει για μια σεναριακή ανατροπή που οδηγεί το φιλμ σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση...

5. Rembrandt's J'Accuse
Γιατί να το δούμε: Γιατί (στα χαρτιά) ακούγεται το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ του ιδιόρρυθμου Greenaway εδώ και πολύ καιρό και γιατί στην προβολή θα παρίσταται και ο Greenaway αυτοπροσώπως!

4. A Space Story
Γιατί να το δούμε: 12 σπάνιες ταινίες μικρού μήκους, live μουσική, χρήση πολυμέσων...σίγουρα ένα πρωτοποριακό event!

3. Johnny Guitar
Γιατί να το δούμε: Γιατί η μικρή οθόνη είναι πολύ...μικρή για να χωρέσει τα κάδρα του Nicholas Ray!

2. Short Stories Collection
Γιατί να το δούμε: Γιατί η συλλογή των καλύτερων φιλμ μικρού μήκους της χρονιάς αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα highlights του φεστιβάλ.

1. The White Ribbon
Γιατί να το δούμε: Επειδή η νέα ταινία του κορυφαίου ευρωπαίου δημιουργού αποτελεί απλά την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της σεζόν!

+ Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων
Γιατί να το δούμε: Επειδή δε μπορούμε να περιμένουμε μια βδομάδα για να βγει στις αιθουσες και θέλουμε να το παρακολουθήσουμε 'αγκαλιά' με τους συντελεστές!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.