Sundance 2009: Οι Νικητές

Μάρα Θεοδωροπούλου  |  25-01-2009
Sundance 2009: Οι Νικητές

Μπορεί η φετινή απονομή των Oscar να μην έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, αλλά οι συντελεστές της ταινίας «Push» ετοιμάζονται ήδη, τουλάχιστον ψυχολογικά, για εκείνη της επόμενης χρονιάς μετά τις πολλαπλές τους νίκες στο φεστιβάλ του Sundance, που αποχαιρέτησε τη χιονισμένη Γιούτα με την τελετή βραβεύσεων.

Η ταινία του Lee Daniels, με τη ράπερ Mo'Nique στο ρόλο μιας υπερβολικά σκληρής μητέρας ενός αναλφάβητου κοριτσιού που μεγαλώνει στο Χάρλεμ, κέρδισε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το βραβείο κοινού, αλλά και ένα ειδικό για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς του, εξαργυρώνοντας το ντόρο που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες. Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Cary Joji Fukunaga για το μεταναστευτικό δράμα «Sin Nombre», που βραβεύτηκε και για τη φωτογραφία του.

Στις διεθνείς κατηγορίες, το «La Nana» κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και ειδικό βραβείο ερμηνείας για την Catalina Saavedra, το ιρλανδικό «Five Minutes of Heaven» κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας (για τον Oliver Hirschbiegel) και σεναρίου και το «An Education», σε σενάριο Nick Hornby (ο συγγραφέας των βιβλίων «High Fidelity» και «About A Boy»), κέρδισε το βραβείο κοινού.

Από τα ντοκιμαντέρ διακρίθηκαν το «An Afghan Star», με θέμα το Αφγανικό American Idol, το «The Cove», μια ματιά στη σφαγή δελφινιών της Ιαπωνίας, και το «We Live In Public» της Ondi Timoner, που είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο και το 2004 με το «DiG!».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.