Oscars: Προβλέψεις Για Τις Υποψηφιότητες!

Ποιος να το φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι οι ταινίες των 'εναλλακτικών' (τουλάχιστον για τα γούστα της Ακαδημίας), David Fincher («Se7en», «Fight Club») και Danny Boyle («Trainspotting») θα κονταροχτυπιόνταν για το Oscar Καλύτερης Ταινίας ή ότι το 'μαύρο πρόβατο' της κινηματογραφικής βιομηχανίας Mickey Rourke και η γλυκανάλατη πριγκίπισσα του Hollywood Anne Hathaway θα βρίσκονταν υποψήφιοι για Oscar. Λίγο πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στις 22 Ιανουαρίου, ας δούμε ποια είναι τα φετινά φαβορί.
Και όμως φέτος είναι η χρονιά των καινοτομιών. Μια ταινία βασισμένη σε κόμικ («The Dark Knight») και μια ταινία κινουμένων σχεδίων («Wall-E») 'απειλούν' να βρεθούν στην 5άδα καλύτερης ταινίας, ενώ η Kate Winslet είναι πιθανόν να φύγει από τη βραδιά της απονομής με 2 βραβεία. Η Meryl Streep συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ διεκδικώντας την 15η της υποψηφιότητά της, ενώ το πιο αναγνωρίσιμο ζευγάρι της υφηλίου Brad Pitt/Angelina Jolie διεκδικεί από μια υποψηφιότητα για τον καθένα. Και φυσικά όλοι περιμένουν να δουν τον νικητή του Oscar Β' Ανδρικού Ρόλου να... μην ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, αφού ο Joker έμελλε να είναι και ο τελευταίος (ολοκληρωμένος) ρόλος του Heath Ledger.
Τις περισσότερες υποψηφιότητες αναμένεται να συγκεντρώσουν το γραμμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ακαδημίας «The Curious Case of Benjamin Button» και η 5η έξοδος του Batman στις σκοτεινές αίθουσες με το «The Dark Knight». Το απόλυτο outsider για τα Οσκαρικά δεδομένα «Slumdog Millionaire» και η βιογραφία του πρώτου αμερικάνου ομοφυλόφιλου πολιτικού «Milk» θα ακολουθήσουν. Δύο ταινίες βασισμένες σε βραβευμένα με Pulitzer και Tony θεατρικά έργα, το «Frost/Nixon» και το «Doubt», αναμένεται να τα πάνε καλά και να συγκεντρώσουν από 4-5 υποψηφιότητες.
Το «Wall-E» έχει αρκετές πιθανότητες να προταθεί στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, κάτι που έχει καταφέρει το «The Beauty and the Beast» το 1991, τότε όμως δεν υπήρχε η κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, στην οποία ίσως το «Wall-E» αρκεστεί φέτος. Δύο ταινίες που όλοι πέρυσι προέβλεπαν ότι θα σαρώσουν τα Όσκαρ το «Revolutionary Road» και το «The Reader» φαίνεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 4 υποψηφιότητες το καθένα, ενώ άλλη μια ταινία που ερχόταν με τυμπανοκρουσίες στην τελική βραδιά, το «Australia» θα αρκεστεί σε 1-2 τεχνικές υποψηφιότητες.
Επικαιρότητα - Απόψεις: Τα Πιο Πρόσφατα
Το Πρόγραμμα των Προβολών