Πανόραμα Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2008 στην Αθήνα.

Θανάσης Γεντίμης  |  22-10-2008
Πανόραμα Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2008 στην Αθήνα.

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Filmcenter του ΕΚΚ ο κινηματογράφος 'Έλλη' φιλοξενεί από την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου το Πανόραμα Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2008, με 20 επιλεγμένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους παραγωγής 1988-2008. Το ίδιο χρονικό διάστημα στον πολυχώρο 'Nixon' θα προβάλλονται ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Η προσπάθεια αυτή διοργανώνεται από το Δίκτυο Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το ΕΚΚ, και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς αφιερωμάτων με στόχο την ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ του κοινού και των Ελλήνων δημιουργών.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: "Tο ελληνικό ντοκιμαντέρ εδώ και αρκετό καιρό ζει μία δικιά του άνοιξη. Η εδραίωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ως υπολογίσιμη διοργάνωση με συνεχώς αυξανόμενη την Ελληνική παραγωγή, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα και μία σειρά περιφερειακών φεστιβάλ, η διανομή αρκετών ντοκιμαντέρ στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς και οι βραβεύσεις σε διεθνή φεστιβάλ αρκετών Ελλήνων δημιουργών, συνηγορούν στην παραπάνω άποψη".

Η τελευταία μέρα του Πανοράματος, στις 29 Οκτωβρίου, θα είναι αφιερωμένη στους πρωτοπόρους του είδους με την προβολή των ταινιών: «Μακεδονικός Γάμος» του Τάκη Κανελλόπουλου, «Θηραϊκός Όρθρος» των Σταύρου Τορνέ και Κώστα Σφήκα, «Γράμματα από το Σαρλερουά» του Λάμπρου Λιαρόπουλου, «100 Ώρες του Μάη» του Δήμου Θέου, «Κάλυμνος» του Βασίλη Μάρου. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στον Δήμο Θέο και τον Κώστα Σφήκα, αλλά και σε εκπροσώπους των οικογενειών των εκλιπόντων Σταύρου Τορνέ, Βασίλη Μάρου, Τάκη Καννελόπουλου και Λάμπρου Λιαρόπουλου.

Το πρόγραμμα των προβολών βρίσκεται στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.